Хамська поведінка водіїв маршруток у Кропивницькому з учасниками бойових дій продовжується (ДОКУМЕНТИ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© na.mil.gov.ua

У Кропивницькому повтрорюються не поодинокі випадки хамської поведінки водіїв маршруток стосовно учасників бойових дій, які пред’являють документи, що дають право на пільговий проїзд. Перевізники змушені вибачатись за поведінку своїх водіїв.

Учасником одного з таких випадків став представник ГО “Справедливість”, учасник бойових дій Микола Нікітін. 17 серпня о 16 годині у маршрутці №77 водій по-хамськи говорив із ним та наполягав на оплаті за проїзд. Микола Нікітін, від імені ГО “Справедливість” направив листа до управління транспорту.

“На зупинці «Дитячий світ» я зайшов у маршрутку та надав посвідчення учасника АТО в свою адресу почув від водія маршрутного таксі такі слова: «Почему комне в мою маршрутку с книжками лезите». Випадок зі мною – далеко не перший. Ми уже раніше писали листи до управління транспорту з пропозицією розклеїти пам’ятки щодо пільгових перевезень в салонах маршрутного таксі міста”, – розповідає Микола Нікітін.

Один із листів з пропозицією ГО надсилала після того, як із хамським ставленням водія маршрутки №11 у червні цього року зіткнулась учасниця АТО Олена Кошелєва. До управління транспорту КМР було направлено два звернення: стосовно ситуації в маршрутці та щодо пам’яток.

У відповідь на сигнал про випадок у маршрутці №11, управління транспорту надіслало вибачення перевізника:

“За повідомленням керівництва ПП “УкраАвтоІнвест”, що обслуговує вищезазначений маршрут, з водієм Табуранським О. В. проведено профілактичну бесіду стосовно неприпустимості випадків відмови у посадці або висадці пасажирів, особливо з тими, які користуються пільгами на проїзд у міському пасажирському транспорті. За фактом скарги з водіями підприємства проведено позаплановий інструктаж з дотримання Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Керівництво підприємства приносить вибачення за дії водія”, – йдеться у листі-відповіді.

Стосовно розклеювання пам’яток, ГО отримала перелік необхідної інформації, яка мають бути розміщені салонах у громадського транспорту. Проте зазначили, що пропозицію взято до уваги:

У підсумку, після першого випадку ГО “Справедливість” отримала чітку відповідь тільки на хамське поводження водія із учасницею АТО – вибачення перевізника. А жодних дій щодо пам’яток, які можуть в певній мірі зменшити кількість таких випадків у громадському траспорті Кропивницького, досі не було вжито.

Тож після нещодавньої події у маршрутці №77, Микола Нікітін надіслав листа, де нагадав про попередні звернення та вказав про подальші дії ГО “Справедливість”, які будуть проведені з метою виправлення ситуації. Зокрема, представники ГО планують фіксувати подібні випадки, аби притягнути винуватців до відповідальності:

“У зв’язку з тим, що все частіше фіксуються факти порушення законодавства водіями маршруток по Кіровоградській області, Ми будемо змушені провести мирні акції протесту проти бездіяльності з боку перевізників. Також сідати на дальні маршрути по м. Кропивницький та фіксувати факти порушення наповнюваності салону пасажирами, відсутності даних про перевізника, відсутність витягів з законодавства України про пільги та відсутність документів підтверджуючих страхування. З подальшим зверненням до Державтоінспекції чи до поліції для визначення міри адміністративного покарання”.

За словами Миколи Нікітіна, поки що письмової відповіді від управління на адресу ГО не надходило. В усній розмові військовому пообіцяли викликати на розмову перевізника та водія, аби вони особисто вибачились за хамське поводження із військовим.

Як повідомив Першій електронній начальник управіння транспорту Олександр Вергун, на звернення Миколи Нікітіна уже відреагували:

“Перевізника повідомлено про цю ситуацію. Наразі заплановано зустріч Миколи Нікітіна та перевізника. Зустрінемось, аби усім разом розібратись у ситуації, що склалася. Зустріч була запланована на п’ятницю (ред. 2 вересня), але її перенесли на цей тиждень”, – зазначив Олександр Вергун.

Повний текст листа подаємо нижче:

Крім того, Перша електронна має документи (листи-звернення ГО “Справедливість” до управління транспорту про ситуацію в маршрутці №11, пропозицію про розклеювання пам’яток, листи-відповіді управління на ці звернення), які підтверджують факт, про який розповідається.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Хамська поведінка водіїв маршруток у Кропивницькому з учасниками бойових дій продовжується (ДОКУМЕНТИ)

  1. Цікаво, а хтось знає про те, що перевізники отримують (чи не отримууть) відшкодування згідно до стаття 29 Закону України про автомобільний транспорт(Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до закону). Якщо отримують – то можна штрафувати. Якщо ж ні…. То До Президента

Коментарі заборонені.