Вчителька кропивницької гімназії намагалася примирити дітей за допомогою російського пропагандистського ролику

ілюстрація: УНІАН

Вчителька кропивницької Гімназії ім. Т. Г. Шевченка Ліна Шеховцова на уроці Природознавства продемонструвала дітям 5-го класу пропагандистський ролик російського проекту “Жить.РФ”. Як пояснила педагог, вона не переслідувала ніяких пропагандистських намірів, а цим відео вона хотіла показати дітям цінність життя, адже між деякими учнями класу виник конфлікт. 

Про цей випадок у  Фейсбуці написав кропивничанин, учасник АТО Юрій Козачінський, донька якого теж була на цьому уроці і вдома розповіла бітькам про відео:

“Таке відео показувала на уроці Природознавства у 5 класі одна з вчителів під час заміни. Звичайно ніхто не проводив прямої агітації. Це подавалося під соусом: “Дивіться дітки, є люди з інвалідністю, але вони чогось досягли”. Короче подачу можна придумати різну, але Жить.рф – це один із нових кацапських пропагандистських проектів. І в той час як наші воїни, в тому числі мої однополчани, віддають своє життя на фронті, деякі вчителі не знаходять кращих варіантів, як без ворожої пропаганди донести свої думки дітям”, – написав Юрій і прикріпив до свого допису той відеоролик.

На перший погляд відеокліп проекту “Жить.РФ” дійсно виглядає, як заклик допомогти всім, хто знаходиться в складній ситуації і переживає непрості моменти життя, та подолати біль, знайти сенс жити, знову знайти надію. Саме таке значення, за даними сайту проекту, автори вклали у відео.

Але, як це часто буває в сусідній державі-агресорі, під соусом благих намірів подається пропаганда “руського міра”. Так, на 3 хв відео відомий підтримкою агресивної політики Кремля виконавець Ніколай Расторгуєв промовляє слова “Как можно простить врагу?”, після чого з’являються кадри, на яких жінка плаче перед портретом, а поряд з нею знаходиться російський військовий у якого на формі чітко виділяється шеврон з російським прапором.

скріншоти з відео
скріншоти з відео

У зйомках відеокліпу взяли участь 27 російських артистів. Серед них є вищезгаданий Ніколай Расторгуєв та Ґріґорій Лєпс, яким СБУ у 2015 році заборонила в’їзд на територію України через підтримку агресії Росії. Крім того, присутній у кліпі Алєксандр Маршал – теж відомий підтримкою агресивної політики Кремля.

4
скріншот з відео
5
скріншот з відео

Сьогодні, 6 лютого, Юрій Козачінський зустрівся з директром Гімназії ім. Т. Г. Шевченка Галиною Войною та безпосередньою ініціаторкою показу пропагандистського відео Ліною Шеховцовою.

Учасник АТО розповів, як його донька захопливо розповідала батькам про кліп, який їм показала вчителька, а коли вони з дружиною побачили це відео, то були шоковані. Учасник АТО змушений був пояснювати доньці про таке поняття, як “російська пропаганда” і її наслідки.

Директор Гімназії ім. Т. Г. Шевченка Галина Война з розумінням поставилася до обурення батька дитини і висловила думку, що демонстрація подібного відео є неприпустимою в українському навчальному закладі. Вона запевнила, що негайно відправиться до управління освіти міської ради, де ініціюватиме звільнення Ліни Шеховцової.

Сама ж вчителька запевняла, що не побачила у відеокліпі явної російської пропаганди, а навпаки, хотіла цим відео показати дітям цінність життя. Таким чином вона нібито хотіла владнати конфлікт серед дітей класу.

Як проходила розмова батька школярки, директора та вчительки гімназії дивіться у відео Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

35 коментарів до Вчителька кропивницької гімназії намагалася примирити дітей за допомогою російського пропагандистського ролику

  1. Вся проблема в тому, що не те що з дітьми, а з вчителями і всіма нами ніхто не проводить роз’яснювальної роботи. У нас немає державної політики антипропоганди. Як і немає якісного українського контенту такого соціально об’єднуючого рівня. Звісно це не знімає відповідальності з вчительки, але звільнення – це вже занадто. Цікаво, з яким формулюванням звільнятимуть.

    • А каждый день петь американский гимн, перед занятиями анг. языка это как называется?Это не сепаратизм? В 11 школе в Д классах такое практикуют. По моему у нас один гимн. Америкосы как и русские преследуют одну цель, по иметь нас. Только русские в наглую это делают, а америкосы по хитрому – полит корректно.
      Сут одна и та же.

  2. Молодец – учителя уволили. Она единственный кормилец в семье.

    • по-перше, її ще не звільнили. у статті слова про звільнення сказала директор, але для звільнення потрібна законна підстава. Трудове законодавство ще ніхто не відміняв

    • Такі годувальнини у 2014 закликали руський світ. Так що буде не велика втрата.

      • як можна так говорити?
        Історику, чому Ви так ворожнечо настроєні до цієї жінки, Ви мабуть її не знаєте, Ви не знаєте який вона педагог,її люблять діти, і нічого кримінального вона не зробила.Ми ж цивілізовані ЛЮДИ, чому Ви так її зрівнюєте з тими, що закликали…..невже вона дійсно така?
        Це не правда–це дуже добра жінка, патріотка своєї батьківщини,вчитель, який любить дітей і живе з ранку до ночі ними!!!!!! Ви не праві!!

      • Та не, надо сразу линчевать ее а потом и убить.Народ вы и вправду такой ненасытный к крови?Если так, страна пропала.

    • Тобто, коли “єдінствєєний кармілєц” – так його звільняти не можна?. Може випустимо усіх “єдінствєних кармільцев” з цюп?. І сєпарів “єдінствєнних кармільцев” звільнимо від кримінальної відповідальності?.

    • А нашо було їбати козу? Я розумію, що ще кілька років тому ватан цілком міг пудрити мізки не одному поколінню випускників найагресивнішою рашапропагандою, але ці часи минають, слава яйцям. Можливо вона не пєщерная вата, може просто ідіотка, але ні першій ні другій коло дітей робити нічого.

    • Вообще-то головой думать надо, прежде чем проявлять такую инициативу. Такие вот “единственные кормильцы” взятки берут и позиции войск врагам сдают. Это всё оправдание. Порядочный человек всегда таковым останется.

  3. Какой ужас! Ну реально многие не видят криминала в этом. Вот не допонял человек, это я согласен.Но разве это правильно – сразу уволить учителя? Не выговор, не беседа, не предупреждение. А если человек профессионал своего дела, любит детей, имеет призвание к профессии? Выходит,это уже никому не важно? Неужто мы вернулись во времена Сталина? Может, и Гулаг вернуть для таких учителей? А детей будет тогда учить у кого?

    • “Ну реально многие не видят криминала в этом” – на таких й розраховано цей ролик!

      “Вот не допонял человек”, “А если человек профессионал своего дела” – хіба ж це професіонал?

  4. На жаль, зараз вчитель- це людина, яка практично не має ніяких прав- одні обов’язки. Над ним є адміністрація, первряючі органи, батьки і діти- всі праві, крім вчителя! Нехай так, вчителька не розібралася- не всі днями й ночами сидять в інтернеті і знають тонкощі пропаганди. Мені прикро зараз дивитися це відео: цей чоловік веде себе безцаремонно( він має право на свої емоції, я не відкидаю), він не дає вчительці сказати слово на свій захист… Але не він має розбирати цей випадок, не він платить вчительці зарплатню, не він її босс.

    • Я з Вами повністю згоден. Цікаво що за лекцію він доньці своїй прочитав. Думаю в нього дома вийшов ролік не про любов до життя, а про смерть якої зараз на сході дуже багато. І що та дівчинька зрозуміє? Батька рве від тої секунди, коли показали російського військового – це зрозуміло. Але давно вже зрозуміло, що війною нічого не можна вирішити. То що, краще виховувати дітей з показом всіх ужасів війни? Чи може ми також попробуемо навчитися жити, мирно жити. І там і тут живуть люди і не всі підтримують і хотять війни. А страдають як завжди пешки, як і в цьому випадку – простий вчитель. А директорша просто маріонетка і в першу чергу думає про свою шкуру. 100% впевнений, бо бачу то сам в реальності, що директор на задніх лапках біжить з відділу освіти після отримання нового ЦУ “спущенного” зверху до тієїж вчительки – зробіть то, чи інакше на ту чи іншу тему. І після того, як бідні вчителя ломаючи голову викручуються і проводять ті всі заходи “зверху” біжить директор до відділу освіти – “Ой яка я хорошо, я провела, все що ви просили”. В цій ситуації одна надія на бюракратизм нашої системи, просто так звільнити не вийде вчителя. Поживемо – побачимо.

    • цей чоловік, більше своє я показує,за рахунок вчителя, а ніж по суті говорить, на що дійсно і не має права, бо це не в його компетенції повчати та вказувати педагогові.

  5. Вчитель мала більш ретельно і обережно підбирати відеоматеріал. Я розумію батьків у даній ситуації. А щодо звільнення, то напевне там не один випадок. Вибачте, але вчитель української гімназії має вільно спілкуватися чистою українською мовою, а не “базарним” суржиком.

    • бідні батьки!!!!!, ай я яй, а що трапилося?
      З мухи слона роздули.

      Люди!!!!!! Будьте добріші один до одного!!!!!!!

  6. Поднять шумиху вокруг этого видео это еще большая пропаганда.

  7. Це той випадок, коли неприпустимо змішувати політику та школу. Я вважаю, вчитель припустився помилки, тому – мінус як професіоналу. Ніхто не забороняє мати власні політичні погляди і демонструвати їх, але школа, а тим більше урок природознавства у 5-му(!) класі – не найкраще для цього місце. Вважаю прохання про звільнення надто радикальним методом, який дуже нагадує радянські часи, коли щось не те сказав чи зробив – клади партквиток і прощавай. А от проведення бесіди з цим учителем вкрай необхідне.

  8. Посмотрела клип, ничего ужасного. Хочу сказать, да сей час война с участием России. Но войны начинают не народы, а правители. Правители уйдут, а народ и страна будут жить. И уже давно понять надо, что война закончиться и надо будет искать пути примирения. И тот кто уже готовит материалы для примирения, видит дальше и глубже других. Немцы и народы которых они уничтожали, нашли точки и рычаги примирения. Ненависть сжирает не того кого ненавидят, того кто ненавидит. Но учительницу умной назвать очень сложно. Это очень глупый поступок.

    • Полностью с Вами согласен. Допускаю, что учитель и не досмотрел из-за занятости до того момента, как показали росийского военного. Убери это (что не понравилось Юрию Козачинскому) и все нормально. На всем нужно научится мирно жить.

    • она не глупая, просто занадто добра!!!!
      А доброта. Ви ж розумієте при нашому суспільстві—боком вилазе.
      В кожному слові, в кожному русі–шукають щось,щоб звинувачити, зробити боляче—-і як тоді нас можна назвати, і хто із нас патріот, про це можна говорити….але вчителя жалко, ми батьки, поважаємо її, наші діти її люблять.

    • ну да, ета нє руззґє вають на даунбаСє, а марсіянє. Ми братья-славянє, ми єдіни.
      ПНХ вата звідси.

  9. Поднять шумиху вокруг данной ситуации это не только большая пропаганда,но и создание пиара для Козачинского. Не нравиться приди скажи( пусть принимают меры)…… а нет крови давай …!журналюг сюда давай. Молодец!

    • Промивати мізки українським дітям цим руззґим лайном – це злочин. І ти язиката ватна потворо не плети дурниць.

    • Директорка вислужиться! А в тій гімназії жах, що твориться. Рішили відігратись на вчмтелі. Мабудь не догодила директору.

  10. У цій гімназії повно сепарів сидить, тільки сидить тихо. Давно таке було, ще у 2000-х. “Українська гімназія” зовсім не означає, що там геть усі викладачі люблять українське.

  11. Отдельный большой минус директору школы,которая в стенах своего заведения разрешила вести съемку для пиара какого-то папика или она с ним вместе все это придумала… И увольнять надо ее за такую некомпетентность и неумение разрешения конфликта!!!

  12. справді, треба кожного такого ватана тихенько прикопувати в лісосмузі, а то граємося в суд да дєло.

  13. Ольго, повністю з Вами згодна. Останнім часом складається враження, що Ю.Козачинський, який майже на кожному перехресті намагається нагадати усім, що він був в АТО, що він волонтер(але при цьому замовчує свою світську діяльність на усіх розважальних заходах(навіть тоді, коли це не є доречним) – просто прагне піару (адже треба квест-кімнату “просунути” й т.д.)Крім того, варто зазначити, що людина, яка займається допомогою для армії, воїнів – не буде себе піарити (якщо це звісно від душі).Так, вчинок учителя необдуманий (не побачила гіперпосилання, що це соціальний проект), але НІХТО Й НІКОМУ НЕ ДАВАВ МОРАЛЬНОГО ПРАВА ПРИНИЖУВАТИ ПРИВСЕЛЮДНО ІНШУ ЛЮДИНУ: ЖІНКУ, МАТИ, УЧИТЕЛЯ. Можна було по-людськи підійти й з’ясувати усі обставини.А не “паскудити” людину й заклад.
    А щодо Вас, Машо,то в гімназії не сидить повно сепарів. Це один з небагатьох навчальних закладів, який систематично надає різноманітну допомогу армії, військовим, які звертаються, хворим дітям. Ця допомога, яку організовують діти, педагоги, батьки – є непокною, а від душі. А “сєпари” такого не роблять!!!

  14. Ну да! Прям герой! Запросив пресу, рекламу собі зробив! Не інакше, як кар’єру вирішив зробити. Цікаво дізнатися, що ж ви всі там такого побачили в цьому кліпі? Тобто, якщо я дивлюся й дуже полюбляю російські фільми, я теж сепаратистка? А мої батьки все життя розмовляють російською мовою, адже папа з Сахаліну, а мама – дочка вчителя російської мови, мені їх репресувати треба? А давайте розстріляємо цю вчительку! Або ні – на Соловки відправимо! Думаю, за Сталінізму, саме такі “герої” і займали високі пости, і саме вони сотнями-тисячами репресували невинних людей під тавром “політичний злочинець”. Справжні герої АТО ніколи в житті не розповідають про те, що їм довелося пережити. Не на камеру – це точно! А всі ці “втирки” складеними пальчиками на камеру – ні що інше, як піар. І дитина так і буде рости- ненавидіти всіх, всіх підозрювати-всі вороги! Вони там, нагорі, політику свою роблять, а ви тут вдавити один одного згодні за незрозумілі ідеї. А хлопці гинуть не через кліпи, а через дураків. Всім добра!

  15. “Благими намерениями вымощена дорога в ад”. А адово порождение того “руськамира” в гибридной войне против мира всего как раз умело и изощренно и скрывает свои намерения воздействия на сознание других под самыми душещипательными предлогами, на первый взгляд, неразличимыми для непосвященных. Только в том и профессионализм учителя, чтобы их распознавать и не вестись на все эти закамуфлированные уловки имперской идеологии “руськамира”, последствия которого видны всем уже и везде. А от такой некомпетентности потом и последствия. И тут нечего уже “вате” брызгать слюной о “гуманности”, которой у них никогда и не было ещё со времен зомбирования “совком”, когда “патриотизмом” считалось посылать чьих-то детей в афганскую бойню ради амбиций их вождей, молча наблюдать за геноцидом в Грузии при окупации её територий “гуманистами” РФ, а теперь и оправдывать происки “руськамира”, принесшего и в наш уже дом его кровавую войну. Любая пропагандистская инфа агрессора работает только на него. И предлоги с оправданиями тут вовсе не уместны. Пора уже становиться украинцами, а не “хохлами”, коими вот такие “ватные гуманисты” из нас пытались делать уже не одно столение “великой имперской общности”.

  16. Раздули такой скандал на ровном месте. Директриса безвольная в этой ситуации, увольнять людей из-за показа ролика. Ребёнок этого папаши увидел в видео именно то, что учительница хотела им донести. Не вижу проблем.

Коментарі заборонені.