Батьки учнів кропивницького НВО №18: “Приліпко не місце у нашій школі”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 8 грудня, під стінами Ленінського райсуду у Кропивницькому, де повинна була розглядатися справа нібито незаконного звільнення директора школи №18, зібралися батьки деяких учнів школи на мітинг. 

Сьогодні повинно було відбутися чергове судове засідання за позовом екс-директора НВО №18 Валентини Приліпко щодо нібито незаконного звільнення з посади. Батьки учнів стверджують, що звільнення їхнього директора було абсолютно законним:

“Ми не хочемо, щоб Приліпко поверталася в школу після всього того, що вона натворила. Звільнили її через фізичне і психологічне насилля над маленькою дитиною – ученицею нашої школи. Плюс вона порушила право іншої дитини на освіту, відмовившись приймати його в школу”, – розповідає активістка Євгенія Захарченко.

DSC_1184

Батьки категорично проти нового старого директора школи

У березні цього року Перша електронна писала про баталії за “Надію”. Тоді у бік Валентини Приліпко лунали звинувачення у свідомому знищенні танцювального колективу з багаторічною історією. Батьки навіть уже виходили на акцію на підтримку зразкового хореографічного ансамблю «Надія». Тоді мети було досягнено і “Надія” залишилася працювати при НВО №18. Але згодом “Надію” таки перевели до школи №31.

Тієї весни питання про перевищення службових обов’язків ще не стояло так гостро, поки батькам не урвався терпець.

17.03.2016 Мітинг заради “Надії” - перша електронна газета
17.03.2016 Мітинг заради “Надії” – Перша електронна газета

Олександр Латарцев – дідусь хлопчика, якого директор школи не записала у підготовчу групу, показує відповіді на його запити до держструктур щодо справи екс-директора НВО №18. У одній з них прописано, які порушення зафіксовано у ході розслідування його заяви про відмову у навчанні.

“При перевірці фактів, викладених вами у зверненні встановлено, що адміністрацією закладу порушені права дитини і батька на вільний вибір навчального закладу (…). Керівником закладу перевищено її повноваження”, – Олександр Латарцев читає лист-відповідь від керуючого справами міськвиконкому Кропивницького.

Також чоловік має листи від ГУ Нацполіції Кіровоградщини про реєстрацію заяв щодо трьох кримінальних проваджень проти Валентини Приліпко.

DSC_1162

“Вона створила в школі таку моральну атмосферу, що пересварилися батьки з учителями, діти між собою стали ворогувати (поділилися на табори). До її приходу школа була на високому рівні. У цей період, коли її звільнили, школа знову ожила – діти вільніше стали почуватися. Новий директор з ними зустрічається і говорить”, – додає одна з матерів Лариса Григорівна.

Першій електронній поки що не вдалося взяти коментар у Валентини Приліпко щодо конфліктів, про які розповідають батьки учнів, адже педагог не відповідає на телефонні дзвінки. Редакція Першої електронної готова опублікувати офіційну відповідь Валентини  Приліпко, якщо вона захоче прокоментувати ситуацію. (Контакти редакції за посиланням.)

Судове засідання таки не відбулося

За півтори години до засідання свідкам справи (батькам дітей) зателефонували із суду і повідомили, що суд переноситься на невизначений час, тому що суддя Іванова Лілія Андріївна відсьогодні на лікарняному.

“Ми боїмося, що це може бути провокацією. От зараз ніхто з нас не прийде і зафіксують неявку сторін і свідків. Тому ми в будь-якому випадку плануємо потрапити до суду, щоб отримати документ про те, що суд не відбувся”, – додала Євгенія Захарченко.

DSC_1173

Поки батьки із плакатами стояли біля райсуду, до приміщення зайшла позивач Валентина Приліпко з адвокатом.

Активісти пішли у слід за екс-директором, аби з’ясувати, чому жінка прийшла на судове засідання, яке не має проходити зараз. Відповідно, активісти зайшли у кабінет судді, куди зайшла адвокат позивача. Звідти активісти вийшли уже із новою інформацією у справі:

“Замість заявлених чотирьох свідків, було викликано тільки двох. Хоча напередодні суддя задовільнила клопотання про виклик чотирьох (!) свідків”,  – каже Євгенія Захарченко.

DSC_1190

Все ж судове засідання не відбулося, але активісти отримали довідки про його відміну. Поки що дата наступного засідання невідома, тож історія, напевно, матиме своє продовження.

“Ми будемо ходити сюди перед кожним судом, поки справа остаточно не вирішиться. Приліпко не місце у нашій школі”, – кажуть батьки учнів НВО №18.

DSC_1192 DSC_1180 DSC_1178

 DSC_1185

Поширити:

Залишити коментар:

коментар