У центрі Кіровограда підприємець намагається знести дитячий майданчик

У Кіровограді місцевий бізнесмен хоче знести дитячий майданчик і побудувати там офісний центр. Мешканці, звісно, проти і готові воювати за свої гойдалки. 

Самісінький центр міста. Тут у невеличкому дворі між двома багатоповерхівками – дитячий майданчик. Єдиний на квартал. Проте і він під загрозою знесення, розповіли мешканці кварталу.

“Ось на топографічній карті міста зазначено, ось будинок 71, ось будинок 73 по вулиці Віктора Чміленко і ось вказано цей майданчик, чітко вказано, що тут знаходиться дитячий майданчик. Та ніяк ця земля не могла була віддана в оренду”.

Кілька тижнів тому місцевий підприємець уже спробував знести майданчик, однак люди завадили.

“Під’їхав КАМАЗ, вивантажив купу каміння, перекрив нам прохід, у нас люди навіть похилі пролазять в дірку, яка там залишилася”, – розповідає жителька Кіровограда Наталя Адарожа.

“Якщо близько робитимуть, рити фундамент, може в будинку піти тріщини і тому ми звичайно проти, по-друге тут дитячий майданчик, тут грають діти”, – каже жителька Кіровограда Маргарита.

Мешканці переконують: дозвільні документи на зведення, порушують усі будівельні норми. І будувати ближче ніж за 15 метрів від будинку – неможна.

Підприємець, який зазіхнув на дитячий майданчик переконує, що всі дозволи він має, дістав їх ще тринадцятого року.

“Там немає ніякого дитячого майданчика, його там не було, він виріс буквально сьомого числа, до цього були там, я можу вам наочно показати, це була парковка автомобілів, заїзд, ну ось таке”, – переконує забудовник Юрій Гарькавий.

Читайте також: Кіровоградські депутати стверджують, що вони не в силі зупинити будівництво у дворі будинку

З вимогою скасувати дозвіл на будівництво обурені мешканці звернулися в мерію. Проте міський голова відсилає людей до суду.

“З проблемою треба розібратися, вона знаходиться, вона знаходиться, як я розумію, у площині судового розгляду”, – каже міський голова Кіровограда Андрій Райкович.

У мерії кажуть, що максимум, що можуть зробити – перевірити, чи дійсні дозволи на будівництво.

Відео дивіться на сайті “Подробиць”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар