Як шпетили водіїв маршруток

На черговому засіданні комісії Кіровоградської міської ради з питань розгляду скарг на водіїв транспорту розглянули чотири претензії з боку пасажирів.

Як зауважив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міськради Віктор Зубченко, загальна кількість скарг до управління транспорту скоротилася.

При цьому кількість звернень, у яких йдеться про нетактовну поведінку водіїв, залишилася сталою.

Точну кількість таких скарг Віктор Зубченко не назвав, але на розгляд комісії були винесені чотири. Всі вони стосувалися небажання водіїв перевозити пільговиків. Як стверджували заявники, водії вимагають з пенсіонерів та інвалідів гроші за проїзд, а в разі їх несплати, висаджують людей з транспорту. Представники підприємств та водії у свою чергу нарікають на необ’єктивність та упередженість скаржників, а також звертають увагу комісії на те, що для деяких пенсіонерів написання таких скарг – щось на кшталт хобі.

Цього разу на килим викликали водіїв, які обслуговують маршрути №111, 134, 1Ц, а також кондуктора з маршруту № 274.

Заслухавши усі сторони конфліктів комісія у всіх чотирьох випадках рекомендувала застосувати до грубіянів дисциплінарні санкції.

Представники підприємств відзвітували, що два водії отримали догани від свого керівництва та попередження, що в разі отримання повторної скарги стосовно їхньої поведінки, до них будуть застосовані більш жорсткі санкції. Зокрема, йдеться про водіїв з маршрутів № 111 та №134, які обслуговує підприємство «Автолегіон Варванської Ю.В».

Кондуктор з маршруту №274, який обслуговує АТП «Автобусний парк-13527», вибачилася перед заявницею й також отримала попередження, що в разі повторних скарг ризикує бути звільненою.

Щодо водія нового маршруту 1Ц, то представник підприємства-перевізника ПП «ОЛІКС» повідомив, що вказаний у скарзі водій вже звільнився за власним бажанням, мотивуючи своє рішення, зокрема, й втомою від систематичної нетактовної і навіть грубої поведінки пасажирів.

Ще один чоловік прибув на засідання з усною заявою, яка стосувалася роботи не окремого водія, а всього маршруту. Чорнобилець І категорії поскаржився, що у маршруті №1Ц (Центральний) всі водії взагалі відмовляються перевозити пільговиків, посилаючись на вказівку від свого керівництва.

Про пільгові перевезення у вказаному маршруті читайте в окремому матеріалі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар