Що кіровоградці знають про війну в Афганістані 1979-89 рр. (ВІДЕООПИТУВАННЯ)

27 років тому, 15 лютого 1989 року, з Афганістану було повністю виведено радянські війська. Відповідно до угод, виведення радянського контингенту почалося 15 травня 1988 року.

У тій війні Радянська Армія втратила понад 14 тис. осіб, понад дві тисячі з яких – українці. Не оминула та трагічна геополітична розбірка і сім’ї мешканців Кіровоградщини.

Журналісти Першої електронної газети до річниці виводу військ з Афганістану вирішили запитати у кіровоградців, що вони знають про Афганську війну та про участь у ній воїнів з Кіровоградщини.

Кожен, хто потрапляв в об’єктив камери, мав або родича, або близького знайомого – учасника військових дій у Афганістані. Один з перших же кіровоградців на наші запитання безслівно дістав з кишені посвідчення ветерана Афганістану і вже потім промовив: “Вибачте, не хочеться про це говорити”.

Загалом, майже всі кіровоградці, які траплялися нам на шляху, проводили паралелі між тією війною та сучасною російською агресією на Донбасі. Це і не дивно, адже, з об’єктивної точки зору, і тоді, і зараз, агресор, який вторгся на територію суверенної держави, один і той самий…

Що кіровоградці розповіли нам про війну в Афганістані, дивіться у відеоролику:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар