Верховна Рада не допустить перейменування Кіровограда на Єлисаветград (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат Вадим Денисенко в ефірі телеканалу «Перший національний» заявив, що Верховна Рада не допустить перейменування міста Кіровоград на Єлисаветград, так як цього вимагають депутати від «Опозиційного блоку».
Про це повідомляє Український погляд.

«Вони хочуть з міського бюджету виділити певну суму коштів для того, щоб перейменувати Кіровоград в Єлисаветград. Я пов’язую це з тим, що там ще достатньо сильні позиції колишньої «Партії регіонів», яка розсмокталася між різними партіями.

Читайте також: Дмитро Ярош про загрозу імперської назви: Саме з Єлисаветграду розпочалась “Новоросія”

Кіровоград, за думкою попередньої влади, повинен був стати апофеозом так званої новоросії. На той момент планувалося будувати навіть верхові стовпи від Кіровограда до Херсона, і такий собі символічний простір майбутньої новоросії. Ще півроку тому вони мовчали, але починаючи із середини літа, певні політичні сили, зокрема депутат від «Опозиційного блоку» п. Ларін, який продовжує достатньо сильно контролювати міську владу, почали піднімати питання перейменування міста. Пропонується навіть проводити дорадчі опитування, з тим, щоб у Парламент внести відповідну пропозицію», – розповів Денисенко.

Читайте також: Філологи: Перейменування Кіровограда на Єлисаветград загрожує нацбезпеці України

За словами Денисенка, з того моменту ВР має запропонувати будь-яку іншу назву і не допустити ніяких «єлисаветградів». «Парламент не допустить перейменування Кіровограда на Єлисаветград і ніяких новоросій в нас бути не може», – підкреслив депутат.

Він переконаний, що на перейменування радянських назв вулиць не потрібно великих коштів.

«Насправді, на перейменування не потрібно великих грошей. Зокрема, в Києві перейменували 60 вулиць і бюджет цього не помітив. Це не є великою проблемою, тим більше в будь-якому місті бюджетом передбачена заміна табличок з назвами вулиць, що кілька років. Це може бути виконано в рамках тих коштів, які передбачені. Ми повинні раз і назавжди порвати цю пуповину із комунізмом, інакше ми не зможемо рухатись далі, не зможемо збудувати нічого нового», – додав Денисенко.

Читайте також: Депутат ВР від Блоку Петра Порошенка проти назви Єлисаветград (ВІДЕО)

Нагадаємо, що відповідно до Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», до 21 листопада місцеві громади в Україні мають обрати нові або повернути історичні назви 22 містам і 44 селищам міського типу. Значна частина депутатів Кіровоградської міської ради (в основному колишні члени Партії Регіонів) намагаються повернути місту російську імперську назву Єлисаветград, запроваджену Росією у XVIII ст. на честь цариці Єлизавети, для демонстрації своїх претензій на Степову Україну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар