ЦВК призначила вибори в 6 об’єднаних громадах на Кіровоградщині

© sts.sumy.ua

Центральна виборча комісія своєю Постановою призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх без виключення областях України. Зокрема на Кіровоградщині вибори відбудуться у 6 ОТГ.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Децентралізація влади.

На Кіровоградщині перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбудуться у Тишківській, Катеринівській, Первозванівській сільських ОТГ, Компаніївській та Смолінській селищних ОТГ, а також у багатостраждальній Помічнянській міській ОТГ.

Помічнянська громада понад рік боролася за право на створення своєї ОТГ. ЦВК двічі відмовляла громаді у праві проведення виборів через те, що населені пункти громади знаходяться у різних районах області. Довелося навіть судитися із ЦВК.

Але 14 березня Верховна Рада прийняла в цілому Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів, який дозволив утворити на Кіровоградщині Помічнянську громаду.

У Вінницькій області такі вибори відбудуться в 9 об’єднаних територіальних громадах, у Волинській області – в 19 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 19 ОТГ, у Донецькій області – в 2 ОТГ, у Житомирській області – в 13 ОТГ, у Закарпатській області – в 1 ОТГ, у Запорізькій області – в 10 ОТГ, в Івано-Франківської області – в 8 ОТГ, у Київській області – в 4 ОТГ, у Луганській області – в 4 ОТГ, у Львівській області – в 8 ОТГ, у Миколаївській області – в 1 ОТГ, в Одеській області – в 11 ОТГ, у Полтавській області – в 12 ОТГ, у Рівненській області – в 5 ОТГ, у Сумській області – в 9 ОТГ, у Тернопільській області – в 4 ОТГ, у Харківській області – в 7 ОТГ, у Херсонській області – в 10 ОТГ, у Хмельницькій області – в 7 ОТГ, у Черкаській області – в 15 ОТГ, у Чернівецькій області – в 4 ОТГ, у Чернігівській області – в 14 ОТГ.

Комісія оголосила початок виборчого процесу в цих громадах з 9 вересня 2017 року.

У ЦВК зазначають, що кількість громад, у яких в 2017 році вже призначені перші місцеві вибори, не є остаточною. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня крім останньої. Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження звернень від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів в інших громадах, які вже об’єдналися, або мають намір об’єднатися.

Як повідомлялося, станом на 18 серпня до перших виборів були готові 229 об’єднаних територіальних громад.

Читайте також: Децентралізація: що буде далі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар