Службовець із Кіровоградщини вимагав 5 тис. грн за допомогу у реєстрації фермерського господарства

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Прокуратурою Кіровоградської області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України державному реєстратору Олександрійської районної державної реєстрації, що був викритий на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 5 тис грн.

Кошти службовець вимагав та отримав від мешканця Олександрії за сприяння у вирішенні питання реєстрації фермерського господарства із відкриттям декількох видів господарської діяльності.

Розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється органами Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо обрання вказаній особі запобіжного заходу, прокуратура у суді наполягатиме на домашньому арешті.

Довідково: 
Санкція  інкримінованої чиновнику статті (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар