Свято Масляної у Кропивницькому: містяни весело і гамірно провели зиму

Сьогодні, 24 лютого, перед будівлею міської ради у Кропивницькому влаштували веселі гуляння та частування, приурочені до свята Масляної – одного з найстаріших свят слов’янських народів.

Для кропивничан влаштували святковий ярмарок, де можна було придбати різноманітну сувенірну декоративно-ужиткову продукцію та хлібобулочні вироби. Звичайно, найпопулярнішими на святі були млинці. Їх на масляних гуляннях у Кропивницькому було декілька десятків видів.

На запрошення міської влади, у святі взяли участь квартальні комітети міста, представники районів та школи.

DSC_0161

Як і годиться, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму, на Масляних гуляннях заспівали українських народних пісень.

Як розповів Першій електронній начальник управління торгівлі Сергій Горбовський, у ярмарку взяли участь 23 місцевих підприємці, які надали свою сувенірну продукцію, а також 4 заклади ресторанного господарства.

Кошти від продажу млинців та інших частувань міська влада передасть волонтерам організації “Серця матерів Кіровоградщини”, які, у свою чергу, розділять отриману суму на три частини – на лікування двом дітям та на придбання спецобладнання для військових:

“Ми розділимо ці кошти на три рівноцінні суми. Одна сума піде на допомогу хворому сину нашого військового Єгору Зайцеву. Він має дуже важке захворювання. Друга частина грошей – сину кропивницької волонтерки Володимиру Мартинюку. Його рідні збирають кошти на операцію та реабілітацію хлопчика, аби той нарешті зміг ходити. Також ми хочемо зібрати гроші на прилад нічного бачення для наших військових. Якщо на нього не вдасться назбирати, то ми придбаємо або коліматорний приціл, або бінокль. Ці всі прилади можуть зберегти нашим хлопцям життя”, – розповіла волонтерка організації “Серця матерів Кіровоградщини” Інна Колпак.

DSC_0118

Поширити:

Залишити коментар:

коментар