У Кіровоградському районі вшанували пам’ять загиблих героїв-афганців

Сьогодні, 15 лютого, відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-а річниця виведення радянських військ із Афганістану. У Кіровоградському районі воїни-інтернаціоналісти та представники народного депутата України Станіслава Березкіна поклали квіти до могил загиблих військовослужбовців-земляків, які у тяжких умовах бойового життя, далеко від дому, зберегли вірність військовій присязі та людському обов’язку.

У селі Черняхівка похований Микола Власюк, який загинув у 1985 році в далекому Афганістані при виконанні службових обов’язків.

«Минули десятки років, але афганський біль продовжує щемити серце в грудях. Кожен, хто там побував, чудово розуміє цінність життя і сутність миру, кожен знає як болісно оплакувати втрати. Сьогодні ми згадуємо про суворі дні війни, міцну чоловічу дружбу та вірність військовій присязі. Життя Миколи було короткою миттю, але його честь та гідність буде завжди у нашій пам’яті», – каже депутат районної ради Віктор Колінько.

Другий герой, могилу якого провідали побратими, похований у селі Безводня. Валерій Половченко загинув у 1984 році. Нині в цьому селі живе мама військового – пані Ніна.

Представники народного депутата Станіслава Березкіна Геннадій Солдецький та Наталія Брайченко передали допомогу матері загиблого військового Ніні Половченко.

«Хтось прагне скоріше забути війну, що залишила чорний слід у долях багатьох сімей. Кажуть, що час – найкращі ліки, але роки минають, а пам’ять вперто повертає всіх назад. Валерій буде жити доти, поки його згадують рідні та побратими. Мені хочеться побажати Вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя та миру на українській землі», –  сказав  Геннадій Солдецький.

Ніна Половченко подякувала народному депутату за увагу, за те, що є люди, які пам’ятають про подвиги загиблих військових.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар