Детективна історія на Вокзальній: через надмірне “піклування” похресниці 80-річна кропивничанка опинилася замкненою у власній квартирі

Сьогодні, 10 лютого, до помешкання 80-річної кропивничанки Лідії Сороки зійшлися соцпрацівники, представники ЖЕО, поліція, медики та журналісти. Причиною цього потужного «десанту» біля квартири № 64 по вул. Вокзальній, 20 корп. 2 стало те, що працівники соціальної служби з понеділка не могли потрапити до старенької.

Представники територіального центру соціального обслуговування Фортечного району міста звернулись з цією інформацією до керівника ЖЕО №1 Світлани Ковальової.

«Представники територіального центру повідомили нам, що вже четверту добу вони не можуть потрапити до квартири бабусі, щоб занести їй продукти харчування і оплатити комунальні послуги. Ми відразу відреагували і прибули до квартири старенької. Було видно, що на дверях у помешканні хтось змінив замок. Місце, де був старий замок забили і вище – причепили новий. Але зробили це так, що ззовні він відкривається ключем, а зсередини його не можна відкрити. Ми викликали поліцію і швидку допомогу», – розповіла начальник ЖЕО №1 Світлана Ковальова.

DSC_0410
На шум в коридорі вийшов сусід старенької Михайло Вітюк і повідомив, що у нього є ключ від нового замка. Йому його дала “таємнича” похресниця Антоніна, яка і змінила замок у дверях помешкання старенької.

Сусід розповів, що мешкає тут з 1990 року і чудово знає Лідію Сороку. Стареньку доглядала невістка (громадянська дружина померлого сина), а нещодавно з’явилась якась похресниця Антоніна, яка зі своєю донькою почала ходити до бабусі годувати її.

DSC_0412

«Ключ мені про всяк випадок залишила ця похресниця Атоніна. Вона сказала: «Я її від алкашів рятую», – розповів Михайло.

Як виявилося, новий замок на дверях помешкання Лідії Сороки встановили лише вчора, а механізм за допомогою якого можна відкривати замок зсередини, демонтував сам Михайло на прохання нібито похресниці Антоніни.

«Зсередини я замок відрізав, щоб, як сказала Антоніна, бабуся не могла відкривати двері питущим. Тобто, щоб старенька не пускала у квартиру невістку», – роз’яснив Михайло.

DSC_0368
Під час спілкування з самою пані Лідією з’ясувалося, що зникли її паспорт та документи на квартиру. Де вони поділися – старенька не знає. А сусід Михайло розповів, що нібито похресниця Антоніна звинувачувала у крадіжці документів невістку старенької. Через це Антоніна навіть нібито зверталась у поліцію.

«Як розповідала Антоніна, вона написала дві заяви до поліції – через крадіжку документів і через нібито побиття цією невісткою її неповнолітньої доньки. Я нічого цього не бачив, говорю виключно зі слів», – розповів Михайло.

DSC_0367

Здавалося, що у цієї заплутаної історії немає кінця, адже сусід розповів ще й про те, що учора сюди також приїздив наряд поліції – правоохоронців викликала таємнича похресниця, і заявляла, що у квартиру хтось намагається проникнути.

Трішки пролили світло на цей детектив працівники територіального центру соцобслуговування. За їхніми словами, невістка бабусі дійсно багато років доглядає за нею, годує, купає, прибирає у квартирі, але має невелику схильність до вживання алкоголю. А щодо особи таємничої похресниці, то її ніхто з соцпрацівників не знає. Крім того, працівниці терцентру запевнили, що документи Лідії Сороки знаходяться саме у цієї невістки.

«Ця хрещениця зверталася до управління соцзахисту за консультаціями стосовно оформлення опіки над старенькою. Тут вона представлялася як Антоніна, а до мене звернулася як Наталя. Ця жінка розповіла, що за цією адресою мешкає її літня хрещена мати, і що до неї “прибилася” якась «бомжиха», змушує бабусю вживати алкоголь і хоче заволодіти квартирою. Вона хотіла оформити опіку над старенькою і доглядати за нею. Але десь у кінці січня ця хрещениця знов дзвонила мені і розповіла, що не може оформити опікунство, бо документи бабусі вкрала ця «бомжиха», – розповіла головний спеціаліст відділу опіки та піклування Фортечної райради Світлана Новікова.

Отже, історія, яку сприйняли спочатку за чергове нахабне захоплення квартири літньої людини виявилася звичайними “розборками” між формальними родичами старенької, які, ймовірно, розраховують на успадкування її квартири.

До слова, Антоніна, яка видає себе за похресницю, погрожувала патрульним поліцейським під час телефонної розмови. Правоохоронці зв’язалися з нею і запрошували приїхати на Вокзальну 20 корп. 2 для розмови.

Наразі від “піклування” зі сторони таємничої хрещениці страждає сама мешканка квартири. Через прикуту увагу величезної кількості людей до неї, старенька дуже розхвилювалася. Лікарі, яких викликала керівник ЖЕО зафіксували у пані Лідії кров’яний тиск на рівні 180/100 мм рт.ст. і наполягли на її госпіталізації. Лідія Сорока була дуже слабка і погано почувалася.

DSC_0382
Як повідомила Світлана Ковальова, стареньку відвезли у першу міську лікарню, що на Фортечних валах. Квартиру літньої жінки тим часом закрили і планують опломбувати.

«Ми дочекаємося поки закінчить роботу слідча група, яка прибула на місце, і опломбуємо квартиру. Можливо ми навіть змінимо замок у квартирі, тому що я гадаю, що ключ від цього є у тієї жінки, яка видає себе за похресницю. У такому випадку ми обов’язково віддамо ключі власниці квартири прямо у лікарні», – запевнила началник ЖЕО № 1 Світлана Ковальова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар