«Оскар» та кошти на розвиток села: Кіровоградщина може запросити в гості «Сільського ревізора»

“Сільський Ревізор” – програма, що подорожує селами України і визначає найкраще Село Року. Заповнивши заявку на сайті ревізора, мешканці Кіровоградщини можуть запропонувати село на участь у цьому проекті. Населений пункт, який набере найбільшу кількість балів, отримає «Оскар» від “Сільського Ревізора” та грошовий сертифікат на розвиток своєї інфраструктури.

Перша електронна поспілкувалася з керівником проекту “Сільський Ревізор” Дариною Козоріз та поцікавилася, чи планує їхня команда відвідати Кіровоградщину.

“Ми подорожуємо всією Україною у пошуках кращого села. Кожен сільський голова, зокрема, з Кіровоградської області, може запросити нас до себе, заповнивши електронну заявку на нашому сайті. Наша місія на національному рівні – підняти проблему інфраструктури українського села. Показати, що воно може бути комфортним місцем для життя, що село — живе. Перевірити, як про нього піклуються аграрії та держава”, – розповідає  керівник проекту Сільський Ревізор Дарина Козоріз.

Тож, аби село Кіровоградщини, мало можливість показати свою красу на всю Україну, треба заповнити анкету. Цьогорічна мандрівка “Сільського Ревізора” почнеться уже в  березні цього року (наразі триває голосування серед учасників 2016-го). Село, яке набере найбільшу кількість балів, отримає «Оскар», грошовий сертифікат на розвиток своєї інфраструктури від Сільського Ревізора та стане Селом Року.

sr1-6791

Отож, після реєстрації заявки до обраних населених пунктів завітають представники “Сільського Ревізора”, які щомісяця на декілька днів поселяються в обраному селі, спілкуються з усіма, кого зустрічають та показують їхнє життя зсередини. Щороку одне з сіл отримує звання Село Року та грошовий сертифікат на розвиток своєї інфраструктури.

“Сільський Ревізор оцінює кожен об’єкт соціальної інфраструктури в селі: школу, дитячий садок, фельдшерський пункт, амбулаторію, пошту, сільську раду, будинок культури, бібліотеку, музей, стадіон, магазин, ферми, підприємства. Досліджує стан доріг, вуличного освітлення, чистоти узбіч, водойм та ін. Публікує сільський бюджет, показує звідки приходять «соціальні кошти», куди і як витрачаються.

Ми показуємо участь у житті села аграріїв: як фермерів, так і агрохолдингів. Перевіряємо рівень їхньої соціальної відповідальності. Показуємо, що без них село б не жило. З любов’ю пишемо про аграрні професії та людей, які працюють на землі”, – повідомляється на сайті Сільського ревізора.

Якщо ти любиш своє село і хочеш, щоб про нього дізналась вся країна, заповни завку на сайті чи зателефонуй за номером +380 95 030 29 42 (Дарина Козоріз). Доведи всім, що твоє село краще!

Наразі на карті маршруту “Сільського Ревізора” немає жодної позначки у Кіровоградській області, проте це можна виправити уже цього року.

Про проект:

сіл рев

silsliy-revizor-8-35

silsliy-revizor-9-36

Поширити:

Залишити коментар:

коментар