На Кіровоградщині панує негода: обмеження руху транспорту, відміна автобусів та облаштування пуктів обігріву

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© rbc.ua

Сьогодні, 6 січня, на Кіровоградщині різко погіршилися погодні умови. У зв’язку з цим обмежено рух транспорту та введено додаткові заходи безпеки для населення. Куди звертатися, якщо негода застала вас у дорозі та які обмеження діють в області розповідає Перша електронна.

Обмеження руху транспорту

У зв’язку із значним погіршенням погодних умов, вдень 6 та протягом доби 7 січня на території. В східній частині області сильні опади, сильна ожеледь. На дорогах ожеледиця, снігові замети. Вітер 15-20 м/с.

“Сьогодні на засіданні обласного оперативного штабу для вжиття невідкладних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій прийнято рішення про обмеження із 12 години руху для проїзду великогабаритного транспорту на автомобільних дорогах загального користування державного та місцевого значення Кіровоградської області.

У зв’язку із очікуванням подальшого погіршення погодних умов із 15.00 год. буде введено заборону на виїзд всіх категорій транспортних засобів на автодорогах області дорогах загального користування державного та місцевого значення Кіровоградської області,” – повідомляється на сайті ОДА.

Разом з тим, прес-служба Служби автомобільних доріг області зазначає, що зважаючи на прогнози щодо опадів снігу товщиною до 30 сантиметрів та поривах вітру, і техніка, і люди працюватимуть на межі можливостей. Усі філії переведені у цілодобовий посилений режим роботи. В такому ж режимі працюють і Служба, і Облавтодор.

“Як показала практика, найпроблемнішими були і залишаються Криворізький, Бобринецький напрямки та бетонка, тож у разі потреби перекриття почнемо саме з них, а далі – по всьому периметру області, – наголосив начальник Служби Вадим Коюденко. – Я розумію, що це незручності, але ми не маємо права ризикувати життям та здоров’ям учасників  руху. До того ж, є відповідне рішення техногенної комісії не тільки на рівні Облдержадміністрації, а й на рівні всієї країни. Ми вже маємо закритий рух на Одещині та Миколаївщині, тож прогнозовано, ми наступні будемо змушені піти на такий крок”.

Із 10 години введено заборону на виїзд та в’їзд всіх категорій транспортних засобів на автодорогах загального користування державного та місцевого значення Одеської та Миколаївської областей.

Телефон  диспетчера, за яким можна повідомити про виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування:  (0522) 37-89-73 (цілодобово).

Служба автомобільних доріг також повідомляє про місця відстою великогабаритного транспорту у разі негоди.

15874963_971013339666857_5835971355889204773_o

Патрульна поліція Кропивницького повідомила про місця відстою в обласному ценрі:

Відмінено частину автобусів

Начальник поліції в області Сергій Кондрашенко надіслав прохання поставитися до обмеження руху з розумінням, виявляти обачність, не нехтувати власною безпекою

“Очікуване погіршення погодних умов виїзд із міста Кропивницького для великогабаритного та рейсового транспорту з 12 години 6 січня заборонено. Для всіх інших транспортних засобів рух із обласного центру буде припинено о 15 годині”, – йдеться в повідомленні.

Наразі на сайті автостанцій уже є повідомлення про відміну частини рейсів, проте у довідковій кажуть, що деякі автобуси все ж наразі очікують маршруту.

Проте читачі Першої електронної повідомили до редакції, що деякі автобуси повернулися з маршруту:

“Наприклад, Голованівськ-Одеса виїхав на трасу і повернувся назад через замети і ожеледицю”, – повідомили читачі.

Скриншот 06.01.2017 134019.bmp
Скріншот з розкладу АС №2
Скриншот 06.01.2017 134025.bmp
Скріншот з розкладу АС №1

Пункти обігріву

Керівництво Управління ДСНС  в області взяло участь у засіданні міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та обласного оперативного штабу.

Сьогодні, 6 січня, в режимі відеоконференції відбулось засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питань готовності органів управління та формувань цивільного захисту центральних та місцевих органів виконавчої влади до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Управління ДСНС в області представляв начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк:

“На нараді було доведено інформацію стосовно очікуваних погодних умов 7-8 січня, ситуацію, що склалась на території України внаслідок ускладнення погодних умов, заходи для її нормалізації, прогноз розвитку подій. Крім того, обговорено стан готовності центральних та місцевих органів виконавчої влади до протидії загрозам у зв’язку з ускладненням погодних умов та визначено комплекс заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації даного періоду й забезпечення життєдіяльності населення у разі погіршення погодних умов. Враховуючи значне пониження температурного режиму, з метою забезпечення на території області належних умов для життєдіяльності громадян у зимовий період функціонують мобільні та стаціонарні пункти обігріву, про перелік та місцезнаходження яких здійснюється постійне інформування громадян через власну веб-сторінку Управління ДСНС в області (рубрика «Актуально») та обласні інформаційні агентства”, – повідомляє прес-служба.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар