У Кропивницькому на VIII Фестиваль молодіжної книги завітала навіть кішка

Сьогодні, 28 вересня, у Кропивницькому  проходив VIII Фестиваль молодіжної книги «Бібліомісто щасливих людей» на вулиці Дворцовій.

Квартал вулиці Дворцової, де знаходиться юнацька бібліотека, перетворився на своєрідне бібліомісто: зі своїми кварталами, районами, проспектами та вулицями. Це місто наповнювали книги, виставки, цікаві майстер-класи, поціновувачі  літератури та щастя. А на проспекті Виставковому можна було побачити різноманітні виставки – книжкові, фотографії, виставки-презентації.

Можна було прогулятися провулком фестивальних акцій та розваг, взяти участь у розіграшах, конкурсах, квестах, заглянути у майбутнє на «Майданчику щасливих передбачень» .

Також діяли «Вулиця безпеки та здоров’я», «Хенд-мейд район»,»Квартал ідей» та «Фестивальний центр». Кожен відвідувач фестивалю міг знайти собі заняття до душі. На фестиваль завітала навіть кішка, яка пройшлася всіма наметами і спостерігала за подіями, які відбуваються на сцені.

DSC_0136

«На таких акціях нам вдається залучати читачів, які потім стають нашими постійними користувачами. Ми робимо акцент на нашому VIII Фестивалі молодіжної книги на книжкових виставках, на виставках творчих робіт, на тому, що може привернути увагу нашої молоді. Дві автограф-сесії було заплановано з кропивницькими письменницями, але із них долучилася тільки  одна.  Це – Елеонора Бельська. Національна спілка письменників України також приєдналася – представила книжкову виставку письменників Кіровоградщини. Дуже багато майстер-класів, які приваблюють молодь. Вони можуть знайти тут заняття для душі. Ми зробили сьогодні таке собі бібліомісто, і назвали його «Місто щасливих людей», тому що на сьогоднішній день з нашою ситуацією в країні, ми не маємо можливості бути 100 відсотково щасливими, але такими заходами потрібно відволікатися і не забувати про щастя», – поділилася враженнями від фестивалю Христина Корінь, головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

DSC_0049 DSC_0054 DSC_0080
DSC_0096 DSC_0098 DSC_0100 DSC_0120
DSC_0143 DSC_0147

Олександра Гонтар для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар