Стіни полку легендарних «кіборгів» прикрашатиме козак Мамай

Сьогодні, 1 вересня, кропивничанам презентували розмальовану стіну паркану 3-полку спецпризначення.

Над створенням чорно-білого зображення козака Мамая кропивничанин Костянтин Данильченко працював 6 днів. Інколи приходив малювати разом зі своїм крихітним синочком Святославом та дружиною, які його морально підтримували та надихали.

«Я дуже давно хотів намалювати козака Мамая. І коли мені запропонували розмалювати одну зі стін  3-го полку, то цей образ одразу сплив у пам’яті. Для мене цей давній український образ непереможного і невразливого воїна символізує оберіг для наших захисників. Цей малюнок я присвятив своєму товаришу Дмитру Жаруку, який загинув в АТО, – розповідає художник-аматор, юрист за освітою, Костянтин Данильченко. – У малюнок я вніс елементи сучасності – додав автомат Калашникова. Перехожі у мене часто запитували, мовляв, чому зображення чорно-біле. Для мене це теж символічно – щоб не відволікати увагу на кольори, щоб люди могли відчути смисл, глибину образу».

Витвір вуличного мистецтва створено за підтримки активістів регіонального осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив», які реалізовують арт-проект «Поезія стін». Як розповіла координатор ініціативи Олена Сидорова, кошти саме на цю локацію їм дав боєць 3-го полку, який навіть не представився.

«Біля першої «поетичної» стіни до мене підійшов боєць 3-го полку і запропонував гроші – 400 гривень. На нього навіть не подіяло те, що я сказала, що у нас є гроші на реалізацію (активісти виграли 3 тис. грн гранту – ред.). Він просто запхнув ці гроші мені в сумку, сказав: «Це на фарбу. Ми вас підтримуємо. Третій полк з вами» і просто пішов, навіть не представившись. Це була особлива підтримка, яка означає для нас те, що ми все правильно робимо”, – розповіла активістка і журналістка Олена.

стіна мамай

«Я хочу подякувати учасникам цього проекту, які відважилися відверто втілити у життя свої думки. Споглядаючи на цей малюнок, є про що задуматись: про нашу історію, про нашу спадщину, яку лишив після себе Тарас Шевченко. Навіть це місце, де зображено козака Мамая, дуже символічне. Навпроти нас (ред. у КДПУ) навчається молодь – наше майбутнє. На сьогоднішній день ми знаходимося у черговій стадії нашого державотворення – на сході триває війна і гинуть люди. Тому це своєрідний символ віри у наше майбутнє», – наголосив заступник командира військової частини В2336 полковник Сергій Коліушко.

Військові 3-го полку та активісти «ФРІ Кропивницький» подякували Костянтину Данильченку за чудово втілену роботу та вручили йому іменні грамоти. Подяку від легендарних “кіборгів” за прекрасну ініціативу отримала також Олена Сидорова

DSC_0980

DSC_0986

Поширити:

Залишити коментар:

коментар