У Компаніївському районі відкриють дитячий садочок, якого чекають 15 років

Незабаром у Виноградівці Компаніївського району відкриється дитячий садочок, якого чекають 15 років. Громадська організація «Спільна дія» допомогла об’єднати зусилля місцевої районної ради, громади села та народного депутата України Станіслава Березкіна.

За сприяння народного депутата України Станіслава Березкіна були виділені кошти з Фонду регіонального розвитку на реконструкцію під навчально-виховний комплекс «Школа–дитячий садочок». Загалом на реконструкцію заплановано 1 млн 172,4 тис. грн, ще десять відсотків від цієї суми вже виділила Компаніївська районна рада.

У школі вже активно працюють робітники ТОВ «Центрбудмонтаж», які виграли конкурс на проведення реконструкції будівлі. Частину першого поверху навчального закладу передали під садочок. Тут замінять дерев’яні старі вікна та двері на металопластикові, зроблять нову систему опалення, підведуть воду та каналізацію, змонтують нові внутрішні електричні мережі. Будуть виконані внутрішні роботи, будівельники утеплять підлогу, викладуть плитку та постелять лінолеум. Підрядники планують до початку нового навчального року закінчити роботи, можливо, залишаться незначні недоробки.

«У приміщенні буде і кухня, і туалет, і спальня, і ігрова кімната, – розповідає сільський голова Виноградівки Наталія Харковець. – У нашому селі була нагальна потреба відкрити дитячий садочок, тому що тут багато молодих родин, у них народжуються діти. Людям потрібно йти на роботу, а дітей немає куди діти: малеча від 3 до 6 років. Проблем із кадрами у нас немає, бо є фахівці-педагоги, які працюватимуть з дітьми».

3

Щоправда, поки що не вирішено питання, за які кошти купуватимуть все необхідне начиння у новий садочок. Вадим Спіктаренко, голова Компаніївської райради, підкреслив, що з державного бюджету виділено кошти лише на ремонт. А ще потрібно на ліжечка, матраси, постільну білизну, посуд, меблі та інші речі. За нинішніми цінами це десь приблизно 200 тисяч гривень. «Частину коштів виділить сільська рада, сподіваємося допоможуть фермерські господарства, депутати різних рівнів», – сказав Вадим Спіктаренко.

Разом з іншими робітниками дитячий садочок відбудовує Василь Казимірко, який повернувся з АТО:

«Я відслужив, повернувся у Виноградівку, потрібна була робота. До війни їздив на заробітки, працював будівельником, тому можу робити все. Нам дуже важливо, щоб у селі був дитячий садочок. Тут багато молоді. Моїй дитині 8 місяців, у брата – двоє дітей 6 та 4 років».

Олександра МОСУЗЕНКО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар