У Кропивницькому до суду принесли кермо і алкоголь

У ці хвилини під стінами Кіровського райсуду м. Кропивницький проходить акція громадських активістів, які принесли до суду кермо від автівки та пляшки з умовним алкоголем.

Активісти хочуть привернути увагу до резонансної події, яка сталася з суддею Кіровського райсуду Олексієм Галаганом.

Читайте також: У Кропивницькому проти поліцейських, які зупинили нетверезого суддю, відкрили справу – Хатія Деканоідзе

Активісти обурені, що суддя, якого підозрюють у кермуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, і який за свідченнями поліцейських, чинив їм опір, досі виконує у суді свої обов’язки.

DSC_0988

На момент приходу активістів суддя Галаган якраз розглядав справу.

“Ми хочемо, щоб цю справу розглядали об’єктивно і справедливо. На нашу думку, у Кіровоградській області, де судді та прокурори перебувають у тісному зв’язку, неможливо об’єктивно розглядати цю справу”, – розповів активіст Андрій Лаврусь.

Також він повідомив, що активісти хочуть вручити судді Галагану кермо та умовний алкоголь, щоб він випивши кермував вдома, а не їздив дорогами міста.

DSC_0990

До громадськості вийшов в. о. голови суду Бурко Руслан. Він пояснив, що справу спочатку передали до Кіровського суду за місцем проживання особи, на яку склали протоколи.

“Через те, що цей суддя працює у нашому суді, ми передали справу до Апеляційного суду, який передав її в свою чергу Кіровоградському районному суду”, – розповів Олександр Бурко.

О 13 годині у судді Галагана мав закінчитись розгляд справи, але він так і не вийшов до активістів.

DSC_1029 DSC_1014 DSC_1016 DSC_1034

Поширити:

Залишити коментар:

коментар