Головні лікарі медзакладів Кропивницького тепер працюватимуть у халатах із прозорими кишенями

Сьогодні, 2 серпня,  перед міськрадою Кіровоградське обласне відділення “ВМ ЛЖВ” провело акцію “Прозорі кишені в медицині”.

Чи готові головні лікарі закладів охорони здоров’я міста одягнути халати з прозорими кишенями? Чи дотримають обіцянки працювати прозоро? Як громадські активісти здійснюватимуть моніторинг використання коштів на медицину? Саме ці питання стали ключовими під час акції «Прозорі кишені у медицині».

«Інформація щодо потреби, стану забезпечення наявних залишків лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти повинна регулярно оприлюднюватися на профільному сайті, – наголосив співголова Громадської пацієнтсько-лікарської ради Володимир Бочаров-Туз. – Тому перша наша вимога, це прозорі закупівлі, а друга – чесна праця, без хабарництва у медзакладах нашого міста. Саме це і символізують халати з прозорими кишенями, які ми хочемо подарувати представникам Кропивницьких лікарень і поліклінік».

Головною метою акції став заклик до головних лікарів міста закуповувати ліки та матеріали через «Prozorro» та оприлюднювати їх перелік.

“Із першого серпня у дію вступив закон про прозорі закупівлі і усі лікувальні установи міста зареєструвались у системі ринкових закупівель “Прозоро”. Нашим лікарням немає чого приховувати, тому тут зараз зібрались усі представники медзакладів. Кожна копійка, яка надходить нам від держбюджету, буде відслідковуватися і дасть можливість не тільки раціонально використовувати кошти, але й зекономити. Це забезпечить гідне утримання як наших працівників, так і хворих у лікарнях. Абсолютно все можна буде відслідкувати за допомогою системи “Прозоро”, – прокоментувала начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук.

Громадські активісти подарували  халати з прозорими кишенями 12 присутнім представникам лікувальних закладів міста і запропонували одягнути їх як символ прозорої роботи з бюджетними коштами.

 «Я, як представник медичної спільноти, яка тут зібралась, можу сказати, що халати у нас дійсно білі і незабруднені протиправними діями, а кишені – прозорі. Саме у медичній галузі усі закупівлі ведуться прозоро, адже медики міста не стоять осторонь тих процесів, які відбуваються у суспільстві. Одним з таких важливих питань є боротьба з корупцією. Тому тепер ми зможемо довести усім, що медики Кропивницького працюють чесно і відкрито», – заявив головний лікар КЗ «Центральна міська лікарня Кіровограда» Олександр  Артюх.

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар