В Олександрії директор училища культури може позбутись своєї посади

Не минуло й двох тижнів, як Іван Баранов став заслуженим працівником культури України, указом Президента Петра Порошенка, партію якого Іван Михайлович представляє в Олександрійській міській раді, натомість, разом із привітаннями, він може позбутись власної посади. Про це повідомляє сайт “Про дерибан”.

Первинна профспілкова організація КВНЗ “Олександрійське училище культури” вільної профспілки освіти і науки України має прагнення притягнути до відповідальності директора Івана Баранова та звернулась до Кіровоградської обласної ради з вимогою про розірвання трудового договору із ним.

Чвари між профспілковим комітетом та керівником закладу тривають вже не один рік, і про порозуміння схоже не йдеться.

13432400_520411984810684_1292202980320808298_n

Баранов Іван Михайлович

Баранову закидають порушення законодавства країни «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», зокрема вказують на порушення ним законодавства про працю, а також про повне ігнорування профспілкових звернень. Адміністрація училища культури не погоджує з профспілкою питання змін умов праці працівників закладу, преміювання, штатний розпис, та не залучає представників профспілкового органу  до атестаційних та тарифікаційних комісій.

Члени профспілки скаржаться, що Баранов не тільки чинить на них тиск, але й застосовує фізичну силу.

Протистояння переросло у судові процеси, що цікаво, Баранов у судовому порядку вимагав визнати недійсними рішення про створення профспілки та сплачував готівкою судові збори. Тож, близько 3000 гривень готівки, ймовірно з не облікованих коштів  закладу, було витрачено на внутрішні чвари колективу. Питання, що це за гроші і звідки вони взялись, допоки залишається без відповіді. Гроші було витрачено у повітря, бо суд визнав безпідставність позову та не знайшов порушень у діях профспілкової організації.

Поставити крапку у скандальних відносинах керівника училища культури та членів профспілкового комітету може Кіровоградська обласна рада, саме в її компетенції призначення та звільнення з посад керманичів такого рівня. Профспілка закладу наголошує, що вимога про розірвання трудового договору є обов’язковою до розгляду і виконання.

Законом передбачено, що у разі незгоди з вимогою профспілки керівник, стосовно якого прийнято рішення, або орган чи особа, від яких залежить звільнення керівника, можуть у двотижневий строк оскаржити рішення профспілкового органу до місцевого суду. У цьому разі виконання вимоги про розірвання трудового договору зупиняється до винесення судом рішення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар