Знам’янчанин за ніч обікрав три автівки

© pixabay.com

Знам’янські правоохоронці викрили зловмисника, який за ніч обікрав кілька автомобілів та намагався незаконно заволодіти транспортним засобом.

Більшу частину викраденого майна поліцейські вилучили та повернули власникам. За скоєне чоловіку загрожує покарання – до 8 років позбавлення волі, повідомляють у Секторі комунікації ГУ Національної поліції області.

До Знам’янського відділу поліції надійшло кілька заяв від місцевих жителів про викрадення техніки та особистих речей з автомобілів.

«Правоохоронці встановили причетність до злочинів раніше судимого за крадіжки 24-річного жителя району. Чоловік приїхав до міста з метою заробітку в якості вантажника. Після виконаної роботи вживав спиртні напої, потім пішов гуляти вулицями. По дорозі побачив автомобіль, двері якого виявилися незачиненими. З салону зловмисник викрав автомагнітолу, три викрутки, ізолюючу стрічку та брелок. Потім натрапив на ще одну автівку. Скориставшись викраденими інструментами, проник всередину, у бардачку знайшов ключ від замка запалювання та завів авто. «Водій» рушив із місця, але оскільки не мав навичок керування, злякався та різко зупинився. Залишивши легковик, чоловік забрав із нього магнітофон, електронний годинник, відеореєстратор, сумку з компакт-дисками та знайдений ключ. Подібним чином крадій потрапив до салону ще одного автомобіля, звідки викрав магнітолу. Через деякий час дві магнітоли та відеореєстратор продав на вокзалі невідомому. Все інше майно правоохоронці вилучили та повернули потерпілим», – повідомив начальник Знам’янського відділу поліції Андрій Бензар.

Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар