Учора військовий з Кіровоградщини загинув під час теракту?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 22 травня, близько 5 вечора зупинилося серце ще одного військового з Кіровоградщини. Боєць 81-ї бригади Дмитро Єфремов загинув під час мінометного обстрілу промзони під Авдіївкою. Цей обстріл Генпрокуратура розглядає як теракт.

За даними ІАЦ РНБО протягом 22 травня бойовики випустили під Авдіївкою 70 артилерійських снарядів калібром 122 міліметри. Також на цій ділянці незаконні збройні формування стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під час цих обстрілів, постраждав житловий сектор. Зокрема, один будинок вщент згорів, ще один отримав значні пошкодження. Поранено літню жінку. Саме у цей час і загинув військовий із Кіровоградщини.

Красноармійська місцева прокуратура Донецької області за фактом обстрілу бойовиками 21-22 травня житлових кварталів Авдіївки відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 (теракт) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

“Впродовж 21-22 травня бойовики терористичної організації “ДНР” завдали цілеспрямованих вогневих ударів по промисловій зоні міста Авдіївка, що на Донеччині. Внаслідок обстрілу постраждала 60-річна місцева мешканка, вона отримала поранення нижніх кінцівок. Жінці надана кваліфікована медична допомога. Також внаслідок обстрілу бойовиків пошкоджено приблизно 8 житлових будинків та господарських будівель мирних мешканців”, – зазначили у Генпрокуратурі.

Крім того, за даними правоохоронців, під час мінометного та артилерійського обстрілів промислової зони м. Авдіївка та позицій Збройних сил України, що там розташовані, поранення отримали щонайменше 6 військовослужбовців.

Також УНІАН із посиланням на сторінку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Facebook повідомляє, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували, як обстрілювали Авдіївку.

“У відповідь на повідомлення про евакуацію спостерігачів ОБСЄ СММ з м. Авдіївка через активізацію воєнних дій: вчора та сьогодні Місія направляла патруль для спостереження за ситуацією в районі та змогла здійснити моніторинг ситуаціїї з безпекою в рамках мандату Місії. Спостереження, отримані в ході моніторингу, щоденно публікуються на нашому вебсайті на трьох мовах”, – повідомили в місії ОБСЕ.

Як відомо, раніше у штабі АТО повідомили, що через загрозу життю внаслідок обстрілу бойовиками з важкої артилерії позицій сил АТО та житлових кварталів в районі Авдіївки було евакуйовано представників російської сторони СЦКК, передає Українська правда.

Разом з тим, відповідно до звіту місії, у Донецькій області спостерігачі зафіксували збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню, більшість з них були зареєстровані в нічні години 19-20 травня.

“Перебуваючи у центрі Донецька, СММ чула 225 вибухів невизначеного походження за 5-10км на північно-північний захід від своєї позиції. Перебуваючи у Авдіївці, у нічні години спостерігачі чули 30 вибухів, оцінених спостерігачами як удари за 4-5км на південь від місця свого перебування, протягом 30 хвилин, а також 39 вибухів, оцінених як удари за 4км на південно-південний захід і 7 вибухів, оцінених як удари за 3-4км на східно-південний схід від своєї позиції”, – повідомили у місії ОБСЄ.

За даними спостерігачів, в районі Авдіївки було чути 4 вибухи, оцінених як удари від снарядів реактивного протитанкового гранатомета, 5 черг з великокаліберного кулемета.

“Також СММ бачила 2 мінометних вибухи (82мм). Перебуваючи у Ясинуватій, місія чула 42 вибухи невизначеного походження, 27 черг зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета і 69 пострілів зі стрілецької зброї”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того представники СММ зазначили збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню у Луганській області.

Фото УНІАН з посиланням на сторінку Генштабу у Фейсбуці

За матеріалами: ІАЦ РНБОУНІАНУкраїнська правда

 
Поширити:

Залишити коментар:

коментар