Кіровоградським студентам розповіли про інформаційну війну (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями у КДПУ ім. В. Винниченка відбулась відкрита лекція про інформаційну безпеку, яку прочитала журналіст із зони АТО Алла Мегель.

“Пані Алла” (саме таке псевдо має журналістка) – організатор першого на фронті і поки що єдиного інформаційного центру під назвою “ДУК-центр”, який було створено при штабі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”.

“Я розповім вам про інформаційну безпеку як безпосередньо учасник подій. За фахом я журналіст і 15 років пропрацювала журналістом. Тому я не просто побувала на фронті – це все пройшло через мене. Я розповім вам не про ті речі, які ви читали в книжках, а ті, які я спостерігала два роки, обдумувала”, – налаштувала студентів на розмову Алла Мегель.

Журналістка розповіла, що інформаійний простір важливо заповнювати постійно: “Якщо кожні 72 години ви не входите в інформаційний простір, то вас немає і ви нічого не робите. Якщо ви хочете бути гравцем інформаційного простору, ви маєте про себе писати кожні 72 години”.

Алла Мегель наголосила, що дуже важливо не спотворювати факти. За її словами, будь-який факт, який подається “чистим” буде в рази сильнішим, аніж вивернутий догори дном. Інформаційна війна полягає у боротьбі за “мізки” людей. Тому, якщо ми будемо грати за правилами журналістів РФ, будуть страждати люди: “Зараз триває війна за “мізки” людей. Якщо ми спотворимо факти так, як це роблять у Росії, якщо ми будемо вести війну їхніми ж методами, ці факти повернуться негативним боком для нас. І постраждають у цьому випадку найслабші – ті люди, які вірять ЗМІ”, – зазначила Алла Мегель.

Щоб не бути вразливим до маніпуляцій, журналістка радить мислити критично. Тільки тоді можна буде аналізувати інформацію і об’єктивно приймати одну сторону.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар