Родина загиблого бійця з Кіровоградщини заплатила за перевезення тіла майже 16 тис. грн

Учора, 10 травня Кіровоградщина попрощалася з бійцем батальйону “Київська Русь” Андрієм Литвином. Помер військовий в Ірпіні. Перевезення тіла у село Богданівка (Знам’янського району) обійшлося родині майже у 16 тис. грн.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє волонтер Наталя Тишкевич.

«Кому війна , а кому мати рідна» – дедалі частіше доводиться чути відомий вислів. Ось і сьогодні знов довелося почути про це. Сьогодні ховали бійця АТО, який помер в Ірпіні. Коли місцеві перевізники повідомили телефоном згорьованій матері, що можуть доправити тіло її сина з Ірпіня до с. Богданівка Кіровоградської обл. за 4500 грн , вона, звісно ж , погодилася, а тому звертатися за допомогою до сільради не стала. Проте в день похорон вранішній дзвінок збентежив усю рідню – їм було повідомлено, що заплатити за останню зустріч з сином доведеться 14 000 грн! Таких грошей в незаможній родині не було, тож довелося терміново збирати кошти.

Світ, як то кажуть, не без добрих людей – допомогла сільрада та місцевий фермер. Але коли опівдні машина з табличкою «Груз 200» під’їхала до подвір’я, шокованим родичам хвацькі чоловіки з товстими ланцюгами на шиї та крутими айфонами надали вже новий рахунок, в якому вказувалося, що за можливість в останнє побачити сина, матір повинна заплатити 15 500 грн! Тариф простий, пояснили вони – 12 грн за 1 км (450 км туди і 450 у зворотній бік ), все останнє – ритуальні послуги (труна, документи). Коли все подвір’я заповнене людьми, які прийшли провести їх сина й онука в останню путь – тут не до торгів: потрібна сума була відразу надана.

Чи є межа людській, чи то НЕлюдській жадібності? В даному випадку – риторичне питання. Але закон бумерангу ніхто не відміняв. Тож передайте по народному ланцюжку номери цієї автівки”, – пише Наталя Тишкевич.

Це прайс-лист, який перевізник передав дружині бійця після привезення Андрія до домівки:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар