У Кіровограді вшанували першу хвилину миру (ФОТО)

????????????????????????????????????

Учора з 22.00 до 23.01 на Театральній площі у Кіровограді вперше відбулася акція «Перша хвилина миру» – на честь відзначення 71-ої річниці закінчення ІІ Світової війни. У цей день, 8 травня, в Україні другий рік поспіль відзначають День пам’яті та примирення.

Акт про капітуляцію німецьких збройних сил було підписано 7 травня о 02:41, але документ вступив у силу 8 травня о 23:01 (за середньоєвропейським часом). Вшанувати цю радісну і водночас трагічну для світу подію, кіровоградці вирішили годинним концертом за участі артистів обласної філармонії та військового оркестру. Наостанок керуючий Кіровоградською єпархією УПЦ КП єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк прочитав молебень за полеглих у ІІ Світовій війні та на сході України під час АТО.

«Сьогодні всі ми, згорьовані і виснажені тяжкими буднями, прийшли на площу поділитися тою бідою і тим горем, і підкріпитися один від одного, набратися наснаги, надії на те, що після цієї темної ночі до нашої держави прийде ясний день. Ми бачимо сьогодні цей вогник миру, який ледь-ледь мерехтить, і думаємо собі: «Чи не загасять цей вогник ці холодні північні вітри?». Так, якщо він буде один чи їх буде декілька, то не знаю чи буде майбутнє у нашої держави. Але якщо ми всі, з’єднавшись у єдиний народ, зігріті любов’ю, зігріті вірою, укріплені надією, засукаємо рукава і будемо робити добрі справи, служити на те, щоби мир панував у нашому суспільстві, у нашій сім’ї зокрема, то вірю, що у скорому часі ми  станемо очевидцями якісних змін у нашій державі і перемоги у нашому суспільстві наших воїнів над нашими недругами, – звернувся до присутніх з промовою владика Марк. – Пам’ятаємо – перемагаємо. Пам’ятаємо, що байдужість багатьох у минулому, особливо багатьох у Європі, призвела до великого нещастя, великої трагедії, коли війна поширилася на багато-багато країн і багато-багато мільйонів життів було покладено, щоби зупинити це безумство.

Читайте також: Від PERSHої особи: Країні потрібна єдина церква. Українська. Тоді буде мир

Просимо Бога, щоби сьогодні ми не були байдужими, щоби ця війна, яка тягнеться вже 2 роки, була зупинена, щоб у швидкому часі ми повернулися до миру. А з миром прийде і добробут. Але маємо пам’ятати, що мир залежить від нас, від нашої зміни, від того, що буде у нашому серці. І багато є роботи для кожного з нас – це і ворог зовнішній, і ворог внутрішній, що є  корупція. Треба всім трудитися, щоб досягнути миру».

Після глибокої і змістовної промови, владика Марк передав бійцю 3-го полку спецпризначення вогонь миру – палаючу невеличку лампадку, як символ палаючого серця і віри, що змушує людей будь-якою ціною оберігати мир та спокій своєї родини та держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар