Кіровоградки при надії поринули у світ прекрасного за допомогою Аrt-терапії (ФОТО)

????????????????????????????????????

Яскраві фарби, кольорові шматки паперу абстрактної форми, ніжний помах пензликів і зосередженні обличчя. Це кіровоградки при надії створюють кольорову мандалу, таким способом шукаючи у світі хаосу і турбот, гармонію.

Сьогодні, 6 травня, в «Обласному центрі планування сім’ї та репродукції людини» відбулося четверте заняття з Аrt-терапії «Разом у світ прекрасного» для вагітних жінок. Проект реалізовується Кіровоградським художнім музеєм за підтримки гранту Британської Ради та громадських організацій міста.

Загалом проект «Разом у світ прекрасного» розрахований на 12 занять, серед яких малювання, відвідини музею, штампування, створення колажу, мандали, графіки, розмальовування дерев’яних дошок пальцями у стилі Петриківського розпису, малюнки аквареллю в техніці «по сирому», малювання автопортрету. Одним словом, цілих 12 мікрокосмосів, у якому кожна з вагітних жінок має створити свій неповторний світ мистецтва.

«Оскільки такий проект у нас проходить вперше, зацікавлених взяти у ньому участь, було багато. Ми вирішили обирати для нього жінок при надії, які мають певний психологічний дисбаланс, – тривожність, страхи перед пологами. Робиться це для того, щоб перед пологами жінки могли з’єднатися з майбутньою дитиною, подолати свої страхи, покращити емоційний стан перед пологами, – розповідає практичний психолог Інна Омельницька. – Творча робота для всіх людей корисна, але особливо – для вагітних. Займаючись будь-якою творчістю, жінки розвивають своє відчуття прекрасного. Доведено, що жінки, які займаються під час вагітності творчістю, мають більше шансів народити дитину з творчими нахилами».

По завершенню курсу  Аrt-терапії «Разом у світ прекрасного» буде проведене психологічне тестування, яке покаже, наскільки ефективними були заняття для кіровоградок при надії. А поки що організатори готуються до проведення наступного майстер-класу, який відбудеться наступного вівторка.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар