У Кіровограді вшанували пам’ять випускників ліцею “Сокіл”, які загинули в зоні АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 6 травня, у Кіровограді на приміщенні ліцею «Сокіл» (вул. Короленка, 46) відкрили меморіальні дошки на честь загиблих учасників АТО Олексія Погорілого та Ігоря Правосудька, які були учнями цього навчального закладу.

34-річний сержант 2-го окремого мотопіхотного батальйону Ігор Миколайович Правосудько з села Докучаєве Устинівського району загинув 2 серпня 2015 року під час мінометного обстрілу села Зайцеве (Донецької області).

“Ігор був обдарованою дитиною, лідером у своєму класі. Він завжди мав свою окрему від інших думку. Від самого початку був на Майдані, там йому відбили селезінку. А коли прокремлівські бойовики почали війну на Донбасі, він без вагань відправився в АТО”, – розповіла перша вчителька Ігоря Правосудька Любов Крива.

Указом Президента України від 1 березня 2016 року воїн посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

19-річний Погорілий Олексій Валерійович – солдат 17-ої  танкової бригади Криворізького батальйону. Хлопець родом з Черкащини. Зник 28 серпня 2014 року під час виходу «зеленим коридором Путіна» з Ілловайська. Довгий час знаходився у списках зниклих безвісти, аж доки його тіло не ідентифікували з-поміж останків ще 87-ми воїнів, які втратили життя того дня. Олексія похоронили на кладовищі у Запоріжжі, як невідомого воїна, а в вересні 2015 року – перепоховали у рідній Ребедайлівці Черкаської області.

“Наші шляхи з Олексієм розійшлися після випуску зі школи. Зустрів я його під час проходження строкової служби, і дізнався, що він вступив на службу за контрактом. Він розповідав мені про свої плани на майбутнє, що хоче створити сім’ю. Але війна перефарбувала все”, – розповів однокласник Олексія Погорілого Артем Назаренко.

На відкриття меморіальних дошок загиблим героям прийшли їхні рідні і друзі, колишні однокласники і бойові побратими, представники міської влади.

Нагадаємо, на приміщенні ліцею минулого року була встановлена меморіальна дошка старшому солдату ЗСУ Володимиру Тигняну. А загону першого класу було присвоєно його ім’я.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар