На Кіровоградщині група терористів захопила школярів (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулого тижня в НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка – гімназія» сталося одразу дві надзвичайних події – обвал стіни з боку парадного входу і напад терористів. Всі так звані надзвичайні ситуації відбувалися під пильним контролем педагогів у всесвітній день охорони праці.

Після першого уроку тривожні дзвінки повідомили учням про «обвал» приміщення школи біля центрального входу. Згідно з планом евакуації діти і вчителі покинули будівлю через інші виходи. Під час шикування на шкільному майданчику для переклички, адміністрація закладу помітила відсутність учнів 9-го класу. Розшукуючи школярів порожніми класами, вчитель ДПЮ з’ясував, що їх разом з учителькою захопили 8 невідомих осіб в балаклавах і з «автоматами».

Під час переговорів з учителем ДПЮ і директором школи, терористи погодилися відпустити заручників, якщо всі учні НВК хором виконають гімн України. Вимога була негайно виконана, але нападники залишились незадоволеними – «не відчули духу патріотизму і згуртованості серед школярів». З другої спроби учням таки вдалося достойно виконати державний гімн і звільнити полонених товаришів. Після цього терористи зняли балаклави і зізналися – вони насправді «свої», навчаються в 10-му класі і нікого не збиралися реально викрадати. Найбільш розчаровані від такої новини були першокласники, які щиро вірили, що своїм співом можуть врятувати старших колег по навчанню з рук страшних бандитів.

Після ліквідації «терористичної загрози» на школярів чекали цікаві тренування і змагання від голованівських рятувальників. Ті дозволили дітям приміряти спорядження вогнеборців, повправлятися у швидкості одягання протигазів і навчитися користуватися пожежним рукавом. А шкільна медсестра провела з дітьми майстер-клас з надання першої медичної допомоги при переломах, вивихах, кровотечах. Найвправніші школярі отримали подяки від адміністрації НВК.

Варто зазначити, що учні НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка – гімназія»  успішно боряться з такими надзвичайними ситуаціями завдяки навчально-методичній літературі, яку торік закладу передала  ГО «Спільна дія». От і цього разу на першому уроці, присвяченому охороні праці, життя і безпеки життєдіяльності, школярі дізналися як слід  діяти в надзвичайних ситуаціях завдяки брошурам «Що варто знати юнацтву в непростий час» і відеоурокам для молоді «Ми переможемо», які створила ГО «Спільна дія» за ідеї і фінансової підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар