Як кіровоградські спецпризначенці стрибають з парашутом (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 23 квітня, 160 кіровоградських спецпризнаценців приїхали до льотного поля поблизу села Федорівка (Компаніївський район), щоб відпрацювати стрибки з парашутом. Кожен із них повинен зробили по 5 стрибків на рік.

Підготовка парашуту до використання (складання) має шість етапів, кожен з яких перевіряється інструктором. Окрім того, перед стартом відбувається фінішний контроль підготовки військовослужбовця: розміщення головних елементів парашуту, кріплення ременів тощо.

На “столах” по двоє військовослужбовців укладають парашут.

“Це може робити і одна людина, але є моменти, коли десь треба щось притримати. Тому одному складати просто не зручно,  – розповів в.о. заступника командира 3-го полку по роботі з особовим складом майор Андрій Неживий і додав, – Із такою кількістю перевірок скласти парашут не правильно  – просто неможливо”.

Стрибки з парашутом абсолютно безпечні з точки зору технічного оснащення. Віськові мають запасний парашут, усі деталі кріплення ретельно перевіряються. Тож єдине, через що можуть виникати травми – погана погода та необережність військового.

Вертоліт МІ8, який підіймає парашутистів, прилетів із Херсону, бо власного у кіровоградських спецпризначенців не має. Парашути також орендовані у іншої військової частини. Хто що має – тим і міняються.

За один раз МІ8 піднімає у повітря 16 парашутистів. На висоті 600 м військові по черзі стрибають із задньої частини вертольота, де для зручності прибрані затворки.

Серед спецпризначенців не тільки чоловіки. Рвучко утоптують парашути в мішки і представниці прекрасної статі. Їх стрибкова норма нічим не відрізняються від чоловічої. І обов’язки не жіночі, а військові.

“У нас кажуть: тут немає чоловіків та жінок. Тут є військовослужбовці”, – каже парашутистка Інга, на рахунку якої уже більше 50 стрибків.

Читайте також: На Кіровоградщині 160 спецпризначенців відпрацювали стрибки з парашутом (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар