Бійці кіровоградського 17-го БТрО відзначили річницю створеня та вшанували пам’ять загиблих побратимів (ФОТО)

Днями виповнюється 2 роки з того часу, як на Кіровоградщині було створено 17-ий батальйон територіальної оборони – перший добровольчий батальйон в Кіровоградській області та другий – в Україні. Сьогодні, 23 квітня, демобілізовані бійці 17 БТрО відзначили другу річницю створення батальйону та вшанували  пам’ять полеглих побратимів. Квіти поклали на меморіальному комплексі «Фортечні Вали» біля «Алеї Слави».

«14 травня 2014 року, після 10-денної підготовки, батальйон покинув території Кіровоградської області та відправився захищати мир та спокій України. Завдяки добровольцям 17-го батальйону ситуація в областях, де було гойдання куди йти – залишатися під українськими прапорами чи брати російські – змінилася у кращу сторону. Потім вже почали  формуватися тербати в інших областях», – зазначив голова громадської організації ветеранів АТО, екс-заступник начальника штабу 17-го БТрО Олександр Величко.

Як розповідає Величко, після проведення навчання і бойового злагодження 17 БТрО був направлений на підсилення Приазовського рубежу оборони у Мелітополі. З добровольців тоді була сформована окрема рота, яка виїхала на схід України. За час проведення АТО солдати і офіцери з Кіровоградщини перебували у Мелітополі, Щасті, Станиці Луганській, Красноталівці, Біловодську, Дебальцевому.

У листопаді  2014 року 17 БТрО був переформатований у 17-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади, яка сформована на базі 17-го, 34-го і 42-го батальйонів.

У боях під Горлівкою та Дебальцево,  взимку 2015 року, батальйон втратив чотирьох військових, 41 військового було поранено. Захищаючи Україну, 21 січня загинув вогнеметник з Нової Праги Артем Пойда, 22 січня – світловодець Андрій Ільїн, 10 лютого – Ігіт Гаспарян та Вадим Харті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар