Кіровоградські школярі займаються волонтерством, щоб допомогти військовим (ФОТО)

????????????????????????????????????

Вихованці кіровоградської школи №20 організували чергову благодійну акцію – продавали квіти ручної роботи та імбирне печиво. Частину зароблених коштів школярі передадуть волонтерській організації «Серця матерів Кіровоградщини», з якими вони співпрацюють уже 2 роки.

Сьогодні, 22 квітня, на офіс «Першої електронної газети» завітали учні 8-В класу кіровоградського ВНО № 20 міста. На продаж школярі принесли корзинки квітів з паперу, великодніх курчат та імбирне печиво. Як розповідає класний керівник Олена Горобець, учнів у класі навчається небагато – всього 12 осіб. Але це особливий, експериментальний клас – ефективність інклюзивної освіти в реальному житті.

«Це особливий клас – ми їх забрали із другої спеціальної школи. Цей клас до нас прийшов із затримкою психічного розвитку: десь гіперактивність, десь – навпаки. Ми, в першу чергу, хотіли інтегрувати їх у соціум. І вони не просто вписалися у соціум, вони стали дуже і дуже активними, майже весь день проводять у школі: щось шиють, майструють, печуть. Це дуже людяні і працьовиті діти, – розповідає класний керівник Олена Горобець. – Наприклад, ми вже протягом двох років співпрацюємо з волонтерською організацією «Серця матерів Кіровоградщини», яким передаємо частину коштів, зароблені від продажу власних виробів. Іншу частину – витрачаємо на придбання необхідних матеріалів для подальшої роботи.  Нещодавно, наприклад, ми зробили 2 маскувальні сітки і вже передали їх на схід разом з волонтерами. Сьогодні продаємо імбирне печиво, квіти і курчат з паперу. У нас уже навіть своя постійна клієнтська база є».

Колектив Першої електронної щиро вдячний школярам за смачне печиво і гарні квіти, а педагогам – за нестандартні підходи в освіті і невтомну працю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар