Стипендіантами міського голови стали шестеро студентів відмінників (ФОТО)

Вчора, 17 березня, міський голова Андрій Райкович зустрівся з молодіжним активом Кіровограда. Під час зустрічі кращі студенти вищих навчальних закладів обласного центру отримали від очільника міста сертифікати на іменні стипендії.  Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби КМР.

Цьогоріч Стипендіатами Кіровоградського міського голови стали шестеро студентів – відмінників:

  • Анастасія Шашкова, студентка Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка;
  • Оксана Біда, студентка Кіровоградського національного технічного університету;
  • Ольга Тесленко, студентка Кіровоградського інституту комерції;
  • Катерина Цуркану, студентка Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й.Мухіна;
  • Оксана Грищук, студентка економіко-правового коледжу Кіровоградського інституту комерції;
  • Карина Вікулова, студентка Кіровоградського комерційного технікуму (закінчила навчання з лютого 2016 року).

Іменні стипендії міського голови призначаються студентам вищих навчальних закладів міста І – ІІ, ІІІ – ІV рівнів акредитації, які навчаються на «відмінно» та крім того є переможцями Всеукраїнських студентських олімпіад, призерами і учасниками вузівських конференцій і семінарів, працюють над розробкою актуальних наукових проблем, є лауреатами чи дипломантами культурно-мистецьких конкурсів, мають творчі здобутки.

Із січня 2016 року розмір стипендії міського голови підвищено і складає для вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації 450 гривень на місяць, а для вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівнів – 600 гривень на місяць.

Цього дня Андрій Райкович вручив також посвідчення двадцяти новообраним членам Молодіжної ради при виконавчому комітеті Кіровоградської міської ради. Молодіжна рада створена у 2011 році рішенням виконавчого комітету міської ради як консультативно-дорадчий орган з питань молодіжної політики.

Діяльність Молодіжної ради направлена на взаємодію молоді міста з місцевим самоврядуванням задля забезпечення узгодженості дій у вирішенні питань, пов’язаних із життєдіяльністю молодих громадян та їх участі в усіх сферах життя суспільства.

Відповідно до Положення про Молодіжну раду щороку оновлюється склад Молодіжної ради. Активна молодь визначає пріоритетні напрямки роботи молоді в місті, та реалізовує свої проекти у співпраці з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями і іншими установами.

Андрій Райкович проінформував молодіжних лідерів про формування у міській раді молодіжного кадрового резерву та підписав безпосередньо в залі відповідні розпорядження «Про порядок формування молодіжного кадрового резерву» та «Про утворення експертної ради з питань добору та формування кадрового потенціалу Кіровоградської міської ради».

– Кіровоградська молодь уміє і готова ефективно працювати, – наголосив під час зустрічі міський голова. – Місто очікує від вас нових цікавих ідей та проектів, які які дозволять вирішити нагальні проблеми територіальної громади. У цьому я ваш союзник, а міська рада – надійний партнер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар