Пікет у Кіровограді: батьки особливих дітей проти новопризначеного керівника Центру (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Cьогодні, 3 березня, під стінами Кіровоградської міської ради зібрались батьки особливих дітей, які перебувають у КЗ “Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Кіровської районної ради у Кіровограді”. Батьки проти призначенння нового керівника і просять міськраду їх почути.

На засіданні сесії Фортечної (раніше – Кіровської) районної ради міста Кіровограда депутати затвердили кандидатуру Лілії Місюні на посаду директора КЗ “Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Кіровської районної ради у Кіровограді”. Рейтинговим голосуванням затвердили одного з чотирьох кандидатів на посаду директора центру. Керівником закладу стала Лілія Місюня. “За” її кандидатуру проголосували 22 депутати із 39 присутніх, проти – 16, 3 – утримались.

Батьки проти кандидатури Лілії Місюні, адже, за словами батьків особливих дітей, новий керівник притримується тієї ж політики, що і попередній – Ганна Заботкіна. Нагадаємо, колишню очільницю Центру зняли з посади через численні скарги батьків. Звільнення Заботкіної супроводжувалось низкою скандалів.

Одним із найпроблемніших пунктів положення про Центру (яке, як стверджують батьки, підтримує Лілія Місюні) є таке: “Діти, які потребують постійної сторонньої допомоги та не можуть перебувати у навчальних закладах, мають перебувати вдома з батьками і їм надається патронат на дому, – цитує положення мама особливої дитини і додає, – Виходить так: більшість дітей, які зараз перебувать у центрі реабілітації, повинні піти додому і до них декілька разів на тиждень будуть приїздити спеціалісти. Заботкіну зняли за те, що звужувалися категорії дітей, які проходять реабітацію у закладі. Тепер Місюня каже, що цей пункт “чудовий”. Тобто робить те ж саме”.

Заступник голови Кіровоградської міськради Олександр Мосін запросив пікетувальників сісти за стіл переговорів. У ході розмови батьки повідомили, що хочуть підпорядкувати заклад Кіровоградській міськраді (нагадаємо, наразі Центр знаходиться у підпорядкуванні Фортечної районної ради міста Кіровограда).

Олександр Мосін у відповідь сказав, що підпише листа про відтермінування призначення Лілії  Місюні, а питання про зміну підпорядкування буде розглянуто.

Детальніше про ситуацію вцілому читайте незабаром на Першій електронній

Поширити:

Залишити коментар:

коментар