На Кіровоградщині вкрали 23 метри паркану біля монастиря (ФОТО)

У ніч з 27 на 28 лютого у Свято-Покровському монастирі (м. Олександрія Кіровоградської області) невідомі зловмисники вкрали 23 метри монастирського паркану. Про це повідомляє сайт “Громадської варти”.

Першою відсутність частини паркану помітила монахиня Параскева. “Підготувавшись до молитовного правила, я з вікна своєї келії побачила, що в монастирському паркані відсутні кілька секцій. – говорить вона. – Вже після правила я зателефонувала до поліції”.

IMG_7331

Нічні злодії демонтували вісім секцій з профільованого металу загальною вартістю більше дев’яти тисяч гривень. Секції кріпились до паркану 38-ми шурупами. Тож віряни підозрюють, що над його демонтажем працювала ціла команда з шуруповертами.

IMG_7321

Олександрійським відділом поліції за фактом крадіжки внесені діні до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 185 ККУ (карається позбавленням волі на строк до трьох років).

Єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп закликає поліцейських провести ретельне розслідування крадіжки і піймати злодіїв, дії яких називає кощунством. Каже, вони вкрали не металеву огорожу, вони скоїли святотатство, за яке обов’язково доведеться відповідати перед Богом. “Я закликаю людей, які вкрали огорожу, покаятись і повернути вкрадене, – говорить Боголєп, – Я сподіваюсь, що мене почують не лише крадії, а й ті, хто наміриться купити ці секції для власного домогосподарства. Не скоюйте гріха, за який доведеться відповідати не тільки перед судом людей, а й перед Божим Судом”.

IMG_7336

Окрім поліції, вкрадену огорожу вже шукає вся релігійна громада та громадські активісти Олександрії. Олександрійський волонтер та активіст ГО “Всеукраїнське об’єднання ветеранів АТО” Дмитро Шаблов, який  восени 2013 року монтував паркан, припускає, що над демонтажем працювали кілька людей з шуруповертами. Кожна секція важить небагато, тому здавати паркан на метал до пунктів прийому немає сенсу. Скоріше за все, секції скоро мають з’явитися на чиїсь огорожі.

IMG_7347

Дмитро Шаблов попереджає, огорожа пофарбована в темно-зелений колір порошковим способом з термообробкою, тому навіть якщо секції перефарбувати, новий колір протримається приблизно місяць. Громадський активіст радить всім господарям новобудов звернути увагу на свої щойнозведені паркани: можливо, там будуть стояти вкрадені в монастирі секції. Крадіям же Дмитро радить добровільно повернути паркан монастирю і здатися поліції.

Трудівники Свято-Покровського монастиря звели тимчасову огорожу з дошок. Аби не допустити подальшого розкрадання паркану, у монастирі обіцяють посилити охорону і спускати на ніч собаку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар