У Новомиргороді школярів харчують коштом районного бюджету та спонсорів (ФОТО)

Вчора, 23 лютого, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко перебував з візитом у Новомиргороді.

Користуючись нагодою очільник області відвідав їдальню Новомиргородської школи №2, де поспілкувався з дітьми, поварами та керівництвом навчального закладу.

У супроводі очільників району та міста Сергій Кузьменко перевірив чим харчуються діти. До їдальні на обід якраз прийшли учні молодших класів.

Як розповів Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочими візитами у районах області, він постійно цікавиться станом харчування дітей у навчальних закладах. Це зумовлено тим, що в умовах децентралізації забезпечення харчування дітей лягло на плечі місцевих бюджетів.

“У Новомиргородському районі фінансування харчування дітей 1-4 класів лягає на плечі районного бюджету. Також, задля більшої збалансованості харчування, залучаються спонсорські кошти”, – розповів Сергій Кузьменко. Але голова ОДА порекомендував міському голові Новомиргорода організувати і участь міського бюджету у фінансуванні безкоштовного харчування малюків.

“Ми порахували, що вартість одного обіду для учня 1-4 класів має коштувати не менше 15 грн. Це оптимальна вартість нормального збалансованого обіду. Ми стоїмо на тій позиції, що міська чи районна влада мають фінансувати зі своїх бюджетів харчування дітей на суму не менше зазначеної”, – запевнив Сергій Кузьменко.

У спілкуванні з очільником області дітки розповіли, що їх годують смачно, і їх все влаштовує.

Крім того, як розповів Голова Новомиргородської РДА Олександр Сенченко, зараз також ведуться переговори з місцевим виробником хлібо-булочних виробів про те, щоб діти старших класів, які харчуються не безкоштовно, мали можливість купувати їх продукцію за ціною виробника.

“Я запропонував керівнику підприємства взяти у школі невелику площу в оренду, а натомість, він реалізовує свою продукцію за ціною виробника. Той погодився, і наразі діти мають можливість купувати їжу за мінімальною ціною”, – розповів Олександр Сенченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар