У Кіровограді обговорили роль Революції Гідності в утвердженні ідеалів свободи і демократії (ФОТО)

Сьогодні, 22 лютого, у Кіровограді,  за участю науковців та громадських активістів, відбувся круглий стіл на тему “Революція Гідності — утвердження ідеалів свободи і демократії”.

У обговоренні знакової та трагічної історичної події взяли участь старший викладач Кіровоградського обласного інституту післядипломної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко, старший викладач Кіровоградського педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидат педагогічних наук Олександр Ратушняк, викладач Кіровоградського педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидат філологічних наук, доцент Ольга Кирилюк, радник голови обласної державної адміністрації Віта Атаманчук, та ін.

Віта Атаманчук наголосила на тому, що революційний процес в Україні не завершився, і радикалні зміни в державі будуть відбуватись в тому чи іншому прояві.

Згадуючи про події Революції гідності, вона сказала: “Кровопролиття, яке відбулося на Євромайдані, і війна на сході підтверджують твердження, що як дитина не народжується без крові, так і незалежність нашої держави нам дається тяжко і з кров’ю”.

Історик Юрій Митрофаненко поділився з присутніми своїми спогадами подій дворічної давнини, а також занурився у історичні передумови сучасного революційного процесу. Він погодився з тезою Віти Атаманчук про те, що революція в Україні буде продовжуватись, доки не переможуть її ідеали – вільна і заможна українська держава.

Про свої уроки, взяті з Революції гідності розповів також Олександр Ратушняк.

“На місцях Реовлюція Гідності на жаль не вимила оті “авгеєві стайні”. В кабінетах ми бачимо ті самі обличчя, тих самих людей, які трималися за свої крісла при Януковичу, які чинили беззаконня”, – розповів, репресований під час Євромайдану, Олександр Ратушняк.

Наостанок він побажав, аби кожен член суспільства виніс з Революція Гідності потрібні уроки.

Філолог Ольга Кирилюк у своєму виступі наголосила, що за два роки в Україні відбулося дуже багато подій, і вони не дали суспільству часу осмислити те, що відбулося під час Євромайдану.

“Наша увага змушена була переключитись на війну на сході України, тому зараз нам ще належить зробити висновки з Революції Гідності”, – резюмувала вона.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар