У Кіровоградскому обласному центрі зайнятості шукали шляхи подолання проблеми безробіття (ФОТО)

Учора, 17 лютого, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбувся інформаційний захід за участі голови обласної ради О. Чорноіваненка, заступника голови ОДА С. Лобанової, керівника центру допомоги сім’ям учасників АТО В. Нікітіна та керівника департаменту соцполітики ОДА О. Догарова. На селекторному зв’язку з обласним центром перебували всі райони області.

Чиновники обговорили з керівництвом обласного центру зайнятості проблеми, які існують на ринку праці та шукали шляхи їх вирішення.

Керівник обласного центру зайнятості розповів, що за 25 років діяльності обласних центрів кіровоградський має найгірший показник у частині наявності вакантних посад та кількості людей, які звернулись до центру шукаючи роботу.

«Законодавчі можливості які зараз має служба не дають можливості вирішити проблемні питання, які існують. Тому ми звертаємося до обласної влади з пропозицією співпраці», – сказав керівник обласного центру зайнятості Ю. Слоневський.

Він озвучив невтішні статистичні цифри щодо зайнятості та безробіття на Кіровоградщині. Зокрема, Слоневський розповів, що за останніми даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення у Кіровоградській області становить 11,1%.

Також Ю. Слоневський зазначив, що  ринок праці області перенасичений одними професіями, і водночас, є нестача інших. На його думку, треба відновити баланс у цій сфері.

Станом на 1 лютого 2016 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 22,8 тис. безробітних. За сприйяння центру зайнятості, у січні було прецевлаштовано 600 чоловік.

Голова обласної ради у своєму виступі особливу увагу приділив питанню працевлаштування учасників АТО.

«В час, коли в країні йде війна, ми повинні приділяти максимальну увагу тим, хто повернувся після служби із зони АТО. Більшість воюючих на сході України є чоловіками – годувальниками своїх сімей, тому добробут їх родин залежить від них», – наголосив Чорноіваненко.

За його інформацією, на Кіровоградщині 39 чоловік претендують на 1 робоче місце.

«Це біда. Без реформування цієї галузі, і реформування в країні ми не зможемо подолати ці негаразди», – висловив думку голова обласної ради.

Стурбованість Чорноіваненка станом працевлаштування воїнів АТО також підтримав керівник обласного центру надання допомоги учасникам АТО Вадим Нікітін.

«Наша система не готова до зустрічі демобілізованих військових. Це я вам говорю з досвіду роботи нашого Центру. Їм потрібна особлива увага і достойна мотивація», – сказав Вадим Нікітін. За його словами, отримуючи, хоч і не велику, але більшу ніж в цивільному житті, зарплату, військовий, повернувшись із зони АТО не може знайти робочого місця з достойною оплатою. Тоді багато хто знову повертається до військової справи.

«Нам потрібно створювати нові робочі місця та виводити зарплати з тіні. Лише тоді будуть суттєві надходження в бюджет, і економіка області почне демонструвати позитивні зрушення», – резюмував наприкінці Голова обласної ради О. Чорноіваненко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар