У Кіровограді відзначили 98-му річницю битви під Крутами (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

98 років минуло з того часу, як молоді українські патріоти ціною власного життя дали відсіч більшовицькій арміїу бою під Крутами. У Кіровограді цей день відзначили покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

Між подіями 1918 року та сьогоденням можна провести паралель: з тих часів методи Росії не змінилися.

Учасник АТО Олександр Банар-Янатій розповів історію тієї страшної битви:

“У будь-якій війні першою жертвою завжди стає правда. Майже 100 років тому, на залізничній станції Крути стався бій, який розпочався о 9 годині ранку. Малочисельний підрозділ УНР у складі 300 людей протистояв більш досвідченому оснащеному противнику у кількості 4000 людей. Воїни змогли протриматися всього 5 годин, але вони зробили неоціненний вклад, зірвавши наступ. Підірвавши залізничну дорогу, вони змусили противника наступати по розмокшим дорогам. Виграний час дозволив українській делегації заключити мирний акт і тим самим врятувати молоду українську державу. На прикладі цих 300 людей ми бачимо, що патріотично налаштовані, змотивовані люди можуть протистояти досвідченому противнику, хоча й ціною свого життя. Наразі наші воїни продовжують ті традиції, закладені нашими дідами”.

Події на сході України сьогодні – сучасна версія битви під Крутами. Молоді патріоти, не шкодуючи свого здоров’я, протистоять все тому ж ворогу. Тож відзначаючи героїзм крутських воїнів зараз, одночасно згадують і героїв сьогодення. Які роблять той самий подвиг, проти того ж наступу, у тій же країні. Але в інший час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар