На Кіровоградщині з робочим візитом побував міністр освіти Сергій Шкарлет

Кіровоградська ОДА

На Кіровоградщині з робочою поїздкою побував міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську ОВА.

Під час наради з головою ОВА Андрієм Райковичем, його заступниками, керівництвом обласної ради, представниками силових структур обговорили ключові питання порядку денного:

– безпекова ситуація в регіоні;

– доставка гуманітарної допомоги;

–  забезпечення продовольством в мережах та контроль за цінами;

– прийом та розселення тимчасово переміщених осіб;

–  організація освітнього процесу.

На думку Сергія Шкарлета, одне з важливих завдань регіонів, де немає бойових дій – стабілізація економіки.

В області  поновили роботу 92% підприємств на територіях. Працюють майже всі об’єкти торговельної мережі та ринки. У продажу є достатній асортимент основних продовольчих товарів, а спеціалісти систематично проводять моніторинг цін.

Під час наради Сергій Шкарлет отримав повну інформацію про те, як область формує гумвантажі. Кіровоградська область визначена партнером Запорізької, куди регулярно направляє таку очікувану допомогу. Серед того, що область відправляє сусідам – велика доля місцевих товаровиробників.

Міністр відвідав міський штаб із розселення ВПО та профілакторій ЦДПУ, де проживають переселенці. З початку війни через  Кіровоградську область пройшло вже понад 100 тисяч біженців. 49 тисяч людей залишились жити в містах та містечках області. Як працюють з жителями, які виїхали із зон бойових дій, продемонстрували на прикладі одного з міських центрів. Тут біженців реєструють, харчують, у разі необхідності, надають медичну допомогу, пропонують одяг і далі направляють на ночівлю. За необхідності переселенці можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, інформацію від центру зайнятості. Є в цьому центрі особливий куточок – з іграшками та канцелярським приладдям, він користується неабияким попитом у малюків.

“Ми розуміємо, що робота з внутрішньо переміщеними особами – надзвичайно чутливе питання. Я ставлю завдання керівникам громад і територій не залишати без уваги жодної людини, особливо дітей, створити нормальні умови для проживання людей, які тікають з пекла війни. Актуальним також залишається пошук для них роботи. Це важливі питання і ми системно працюємо над їх вирішенням”,- повідомив Андрій Райкович.

Насамкінець Сергій Шкарлет висловив переконання – Кіровоградщина – не підводить і справляється з поставленими завданнями.

image

1

4

6

Нагадаємо, на Кіровоградщині понад 34 тисячі громадян стали переселенцями офіційно

Читайте також: в Україні цього року скасували ДПА та ЗНО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар