У нардепа з Кіровоградщини проводять обшук

©ДБР

Співробітники Держбюро розслідувань сьогодні прийшли з обшуком до народного депутата України, який представляє Кіровоградську область.

Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає Перша електронна газета.

Як зазначили в ДБР, слідчі дії проводяться за фактом «підробки документів». Раніше Національне агентство з запобігання корупції склало на нардепа адміністративний протокол щодо скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172−4 КУпАП (порушення обмежень сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) щодо його входження до складу виконавчого органу одного з товариств.

f20cc487ef97a8aa9cf239c706af958b.jpg

ДБР зазначає, що під час судового розгляду у Печерському суді нардеп надав підроблені документи — «протокол зборів з інформацією про нібито своє звільнення з посади директора, чим, можливо, ввів в оману суд».

У повідомленні ДБР не уточнюють, про якого депутата йдеться. Проте, як повідомив у телеграмі екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, обшук відбувся в Олега Воронька з його міжфракційного об’єднання “Розумна політика”.

Як повідомляла Перша електронна газета, Олег Воронько до “Розумної політики” перейшов із фракції “Слуга народу”.

Нагадаємо, Воронько став народним депутатом за результатами парламентських виборів у 2019 році. Його обрали по виборчому округу № 103 (м. Олександрія, Долинський, Олександрійський, Петрівський, Устинівський райони). На момент обрання він позиціонував себе як офіційно безробітний. Проживав у Світловодську.

Торік Олег Воронько став лідером у своїй фракції й увійшов у ТОП-10 нардепів України за кількістю задекларованої готівки.

Читайте також: Нардеп від Кіровоградщини за рік з’явився на роботі аж чотири рази

Поширити:

Залишити коментар:

коментар