У Кропивницькому провели урок мінної безпеки (ФОТО)

У рамках Всеукраїнського уроку з мінної безпеки правоохоронці та рятувальники провели заняття, під час якого відпрацювали способи евакуації  та поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів для учнів КЗ «Академічна гімназія Кропивницької міської ради».

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі  ГУДСНС у Кіровоградській області.

Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону  ГУ ДСНС показав  презентацію про застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, які досі можна виявити у будь-якому місці: на відпочинку на природі, на власній садибі під час земляних робіт тощо.

Діти зрозуміли, чим відрізняються старі ВНП від сучасної вибухівки, дізнались, як проходить процес обстеження території на предмет виявлення ВНП, як відбувається ідентифікація, вилучення та знищення небезпечних предметів. Також звернули увагу учнів на наслідки вибуху ВНП та смертельній небезпеці для тих, хто спробує здійснити будь-які маніпуляції зі старим, іржавим, але вкрай небезпечним боєприпасам.

Школярам дозволили приміряти оснащення групи піротехнічних робіт, а також показали макети вибухонебезпечних предметів.

Вибухотехніки ГУ НП  розповіли про види сучасних вибухівок, випадки замінувань громадських закладів та правила поведінки при отриманні оголошення про замінування.  Фахівці Нацполіції наголосили на правилах безпеки при виявленні підозрілих предметів у транспорті, місцях скупчення людей тощо, а також розповіли дітям як можна знешкодити вибухівку.

Діти спільно з рятувальниками та поліцейськими відпрацювали умовне оголошення про мінування та  склали пам’ятку поведінки на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів та продемонстрували свою обізнаність.

Найбільш активні учасники Всеукраїнського уроку з мінної безпеки під час вікторини отримали заохочувальні призи.

DSC 5464

DSC 5394

DSC 5319

DSC 5317

DSC 5261

DSC 5245

Нагадаємо, через імовірну загрозу активної війни Перша електронна публікує серію матеріалів про безпеку:

КУДИ БІГТИ, КОЛИ ЗАВИЮТЬ СИРЕНИ?

Як жителів області попередять про обстріли в разі нападу Росії?  

У разі війни населення Кіровоградщини евакуйовувати не будуть

В якому стані сховище від обстрілів у педуніверситеті (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар