У Кропивницькому перевірили законність продажу свіжої риби

Вчора, 2 грудня, Кіровоградський рибоохоронний патруль перевірив точки продажу риби у Кропивницькому на зупинці «Черемушки» та біля овочевого магазину на Лелеківці. На ці торгівельні місця звернули увагу дописувачі соцмереж.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі Кіровоградського рибоохоронного патруля.

Зокрема, на зупинці поруч з автостанцією документи перевірили у трьох осіб, які реалізовували рибу. Документи на продаж риби та її якість відповідали нормам.

Під час перевірки точки продажу риби на Лелеківці, реалізатор не змогла надати документи, підтверджуючих законність її придбання, та сертифікату якості. Тому на неї склали протокол за ч.1 ст.88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 510 гривень до 1700 гривень.

312 (5)

312 (1)

312 (3)

«Загалом, подібні перевірки проводяться щотижня. З кожним рейдом ми помічаємо, що кількість порушників стає менше, особливо в обласному центрі. Підприємці почали правильно оформлювати документи на реалізацію риби. Головне, що в них є відповідний сертифікат якості, що дуже важливо, адже тоді ми розуміємо, що риба свіжа, здорова і загрозу здоров’ю громадян не несе», – повідомляє головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олександр Яковенко.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар