На ярмарок у Кропивницький привезли діамантових горлиць та “всезнищуючих” нутрій

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 14 жовтня, на іподромі “Княжий двір” у Кропивницькому відбувся щорічний ярмарок голубів і свійських птахів, куди традиційно звозять різних домашніх улюбленців. Серед цьогорічних віп-гостей граційна домашня птаха – діамантова горлиця та винищувачі меблів – нутрії.

На подібних ярмарках зазвичай найбільше кролів. І цей рік не став винятком. Головні фотомоделі свята – мініатюрні пухнастики, які збирали цілі черги дітей. Тут і каліфорнійські, і велетні, і вухастики, схожі на м’які іграшки.

Приваблювали увагу дітлахів і більші за розміром пухнастики – щенята кавказької вівчарки, які зараз більше подібні до плюшевих ведмедиків. Зараз вони граються у дитячому манежі, але вже через менше ніж рік, вони стануть вірними охоронцями чийогось будинку. Привезли собачок аж із Черкаської області. Цуценята добре перенесли дорогу і жваво граються, радіючи дотикам гостей. Один із собачат уже навіть вміє давати лапу – і для цього не треба давати команду, достатньо просто потягнутися рукою до нього. Майбутні охоронці коштують по 2600 грн. Значно дешевше, ніж сигналізація чи відеоспостереження для приватного будинку.

А за 1000 грн можна придбати анти-охоронця – нутрію. В квартирі такого “хом’ячка” не потримаєш.

“Звісно, можна спробувати, але готуйтеся залишитися без меблів. Вони знищують усе”, – жартома каже господар.

За характером нутрії можуть бути і тихими, спокійними, а можуть стати справжніми руйнівниками та диктаторами. За словами власника, у родині нутрій панує патріархат. Чоловік навіть вирішує, чи заслужила його дружина на їжу, наприклад.

Окремі території і найбільші простори – голубам. Винуватцям свята. Цим акторам господарі сьогодні влаштовували “літаючий фітнес”. Коли підходили потенційні покупці або ж просто бажаючі подивитися на цих птахів, господарі влаштовували своїм улюбленцям “переляк” і змушували їх літати. Адже справжня цінність голубів – у красі та граційності їхнього польоту. Звісно, голубам породи “вертуни” було замало місця, аби показати свої “фінти” (як вони, лупаючи крилами, вміють перевертатися в повітрі). Тим не менш, розмах крил і у клітці можна роздивитись.

Такими вибриками не хизувалися тільки декоративні види голубів. Наприклад голуби-велетні тільки ходили по клітках і уважно роздивляються гостей. Власник каже, що вони підлітають на метр-півтори і не більше.

Поміж традиційних колективів канарейок, попугаїв та амадін, цього разу з’явилися нові представники міні-пташечок. Поряд із качками-“мандаринками” (так їх презентували господарі) жваво кивали головами діамантові горлиці. Їх називають найкрасивішим та найбільш граційним видом домашніх птахів.

“А вони дуже крикливі?”, – питає дівчина господарку.

“Ні, вони не кричать”, – відповідає власниця.

“Ага, але і забути про себе не дають”, – жартує чоловік, який теж зупинився роздивитися сіренькох пташечок із розмальованим пір’ям.

Така краса коштує 150 грн, до речі. Невисока ціна у порівнянні із більш популярними і розповсюдженими “колегами”.

Які ще персонажі були на ярмарку у Кропивницькому дивіться у фоторепортажі Першої електронної.

     

   

  

Нагадаємо, цього року у весняну суботу навколишню територію іподрому “Княжий двір” у Кропивницькому традиційно заполонили автівки. Ярмарок голубів (а також свійських тварин) у самому розпалі. Із центральних воріт усміхнені покупці несуть хтось коробку з папужкою, хтось собаку на руках, хтось пір’їну пави. І обмінюються враженнями від побаченого.

Палаючі бар’єри, ніжні бантики, битви за медаль та різномаїття порід чотирилапих –  30 квітня у Кропивницькому відбулася Всеукраїнська виставка собак, у рамках якої пройшов Чемпіонат України породи сибірської хаскі.

Минулої осені у Кропивницький також традиційно звезли свійську птицю та різних тваринок ледь на з усієї України. Було багато різноманітних птахів: фазани, канарки, амадіни, попугаї, перепілки, голуби, цесарки, породисті кури, гуси, качки тощо. Також були і інші звірята. Зокрема, нутрії, котики. Крім такої багатої фауни, можна було знайти і різноманітний корм для улюбленців, клітки і навіть окуляри для фазанів.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар