На честь Дня Європи у Кропивницькому урочисто підняли прапори України та ЄС

Сьогодні, 11 травня, у історичний для України день, коли Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання українцям права на безвізові подорожі, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану урочисто підняли державний стяг та прапор ЄС.

На урочисту церемонію на площі перед будівлею облдержадміністрації зібралися учні кропивницьких навчальних закладів, а також гості з області.

Прово внести прапори України та Євросоюзу отримали представники обласного молодіжного парламенту та представники молодіжного парламенту Олександрії.

“Це Революція Гідності розпочалася за Європу. Це і сьогодні український народ протистоїть путінській тиранії за Європу. Сьогодні, шановне товариство, ми можемо з гордістю сказати, що ми приєдналися до великого європейського свята разом з усіма європейськими народами”, – звернувся до присутніх голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р. Зазначимо, що саме сьогодні, 11 травня, Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання українцям права на безвізові подорожі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар