У Кропивницькому вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні, 15 лютого, у Кропивницькому відбулась урочиста хода та покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан.

Щороку 15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав, яким довелося пройти крізь горнило війн та збройних конфліктів на Європейському, Азіатському, Американському, Африканському континентах.

Війни безжально руйнують надії, плани, нівечать тіла і долі, перекреслюють тисячі життів. За кожним воїном-інтернаціоналістом – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя.

До урочистої ходи приєдналось кілька сотень кропивничан. Пам’ять героїв вшанували біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у Кропивницькому.

“Ми маємо пам’ятати про це, тому що це людські життя , які були віддані тоді за наказ. У той час ніхто не питав чи хочеш ти воювати, чи ні. Ти солдат і маєш виконувати свій борг перед батьківщиною.Багато людей тоді загинуло. А зараз ми повинні пам’ятати не про ту війну, а про тих, хто віддав своє життя там”, – зазначив Єпископ Голованівський і Кропивницький владика Марк.

Після хвилини мовчання в пам’ять про загиблих громадськість поклала квіти до монументу воїнам-інтернаціоналістам, а священнослужителі Української православної церкви КП відслужили молебень за загиблими в Афганістані, а також тими військовослужбовцями, що віддали своє життя в неоголошеній війні на Сході країни.

DSC_0982 DSC_1016 DSC_1023 DSC_1049 DSC_1040DSC_1061

Поширити:

Залишити коментар:

коментар