Міністр молоді та спорту пообіцяв підтримку ініціативних проектів Кіровоградщини

Сьогодні, 26 січня, на Кіровоградщину з робочим візитом завітав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. У приміщенні облдержадміністрації пройшла зустріч із депутатами, спортсменами, тренерами та громадськими діячами області.

Ігор Жданов відзначив солідний внесок Кіровоградщини у розвиток спорту в Україні, особливо спортсменів-паралімпійців. Однак для підтримки сталого розвитку потрібно вчасно здійснювати фінансування спортивних об’єктів та організацій. У даному напрямі вже зроблені значні кроки. За два роки управління Ігора Жданова, бюджет міністерства молоді та спорту зріс майже вдвічі і тепер сягає 2 млрд грн. Усім спортсменам підвищені преміальні, збільшені видатки на норму для харчування, закуплено сучасний спортивний інвентар, спортсменам-олімпійцям, відповідно до досягнень, закуплено квартири.

“Важливим завдання у роботі Міністерства є відновлення спортивної інфраструктури. На Кіровоградщині також передбачена низка об’єктів, на які виділено кошти для фінансування”.

Що стосується Кіровоградської області, то тут Міністр пообіцяв підтримку для всіх гідних ініціатив від громадськості, зокрема проекту “Захисник Кіровоградщини”, який ставить за мету удосконалювати систему національно-патріотичного виховання молоді в Україні.

Серед пріоритетів на 2017 рік Ігор Жданов окреслив боротьбу з корупцією у спорті. За його словами, це велика проблема, яка нищить спорт навіть у високорозвинених державах.

“Ми часто стикаємося з тим, що наприклад футбольні функціонери, за попередньою домовленістю, в букмекерських конторах роблять ставки на різноманітні результати у грі. Договірні матчі вбивають спортивний принцип у футболі та заважають розвиватися молодим гравцям, які тільки роблять перші кроки у спорті, а вже потрапляють у корупційні тенета”.

Поряд з цим, значною проблемою є протидія вживання спортсменами допінгових речовин, які здатні штучно підвищувати працездатність і нівелювати відчуття втоми, у зв’язку з чим були внесені до переліку заборонених для використання.

“Міністерство молоді та спорту ратифікувало конвенцію ОНН про активну боротьбу з допінгом. Україна ставить на меті повернутися до “старої школи” виховання та підготовки спортсменів, яка ґрунтується виключно на фізичних можливостях людини”, – заявив Ігор Жданов.

Нагадаємо, що в рамках робочого візиту, Міністр молоді та спорту України у Кропивницькому відвідає три об’єкти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар