Виставку декоративно-ужиткового мистецтво американських індіанців презентували в Кропивницькому

Днями в обласній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського в інформаційно-ресурсному центрі „Вікно в Америку” відбудеться презентація виставки „Decorative Art of North American Indians”/„Декоративно-ужиткове мистецтво американських індіанців”.

Експозицію складають роботи сучасних майстрів-індіанців, які творять у руслі своїх історичних традицій. Виставка вражає різноманітністю художніх ремесел. Це ткацтво, плетення, різблення, сріблярство, ювелірні прикраси. Автори цих творів принципово дотримуються віками усталених традицій і в такий спосіб намагаються зберегти і передати нащадкам глибини своєї культури.

«Цією виставкою ми хочемо популяризувати американську історію і культуру американських індіанців. У січні цього року виповняється 25 років дипломатичних відносин між США та Україною. Тому ми і вирішили почати цей рік саме з такої виставки»,- розповідає завідувач відділу документів іноземними мовами «Вікно в Америку» Оксана Сергієва.

Виставка буде представлена  в обласній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського в інформаційно-ресурсному центрі „Вікно в Америку” протягом місяця. Кожен охочий зможе ознайомитися з найкращими експонатами і творчістю майстрів-індіанців.

DSC_0114 DSC_0098 DSC_0122 DSC_0124 DSC_0110 DSC_0109 DSC_0108 DSC_0106 DSC_0105

Поширити:

Залишити коментар:

коментар