“Якщо у нашій роботі домінуватиме прагматизм, а не популізм, ми зможемо ефективно господарювати”, – Андрій Райкович про плани на 2017 рік

Сьогодні, 28 грудня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зустрівся із журналістами, аби розповісти про свої плани на 2017 рік.

Разом із міським головою на прес-конференцію завітали його заступники Олександр Грабенко, Наталя Дзюба та Альвіна Бондаренко, а також секретар міськради Андрій Табалов.

DSC_0348

“Ми стоїмо на порозі нового року, тому я хочу більше говорити про перспективи 2017 року. Бюджет на 2016 рік ми освоїли. На мою думку, ми спрацювали ефективно, але не на відмінно. Були певні проблеми, тож деякі бюджетні асигнування ми не змогли використати і повернули у бюджет держави. Особливо це кошти фонду регіонального розвитку. Це серйозний недолік у нашій роботі”, – констатував факт Андрій Райкович.

Міський голова відзначив, що головний фінансовий документ нашого міста був затверджений 30 позитивними голосами депутатів, що свідчить про серйозний статус довіри до міськради. Бюджет міста на 2017 рік він назвав соціально орієнтованим із яскравим комунальним вектором.

У своїй розповіді про плани на наступний рік Андрій Райкович докладно розповів про головні проекти у всіх галузях господарства міста. Але, на думку очільника міста, головний напрямок, в якому місто повинно рухатись не лише в ЖКГ, а й в будівництві, у реалізації підтримки ОСББ, і при реконструкції шкіл, лікарень та музеїв, це інвестиційна діяльність. У цьому плані Райкович відзначив надзвичайно важливу роль першого у історії міста інвестиційного форуму, який відбувся у Кропивницькому.

ІНВЕСТИЦІЇ

“Експерти в один голос вимагають активної роботи у сфері енергоощадних технологій. І це правильно! Це один з головних напрямків, в якому ми повинні рухатись”, – наголосив він.

Міський голова привів у приклад реалізацію інвестиційного проекту по модернізації системи зовнішнього освітлення міста, відзначивши надзвичайно важливу та масштабну роботу у цьому напрямку з максимальною економією бюджетних коштів.

У плані розвитку інвестиційної діяльності у 2017 році, Райкович відзначив здійснення енергозберігаючих заходів у ЗОШ №31 із загальним обсягом інвестицій 12 млн грн. За словами очільника міста, у наступному році міська влада планує залучати кошти зовнішніх інвесторів для придбання транспорту та в інфраструктурних проектах.

Задля пожвавлення роботи міськради у напрямку створення та реалізації інвестиційних проектів, у виконкомі відбулася суттєва кадрова ротація економічного управління.

“Лише за бюджетні кошти ми не зможемо будувати і розвивати інфраструктуру так, як ми це плануємо”, – наголосив Андрій Райкович.

DSC_0336

БУДІВНИЦТВО

У сфері будівництва міський голова виділив плани подальшого зведення 54-квартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова та плани розпочати виготовлення проектно-кошторисної документації на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Героїв  України, 26, корпус 1.

“Для медиків міста ми почнемо вкрай важливу реконструкцію господарчого блоку полового будинку по вул. Олени Журливої,1 під житловий будинок, вартістю 3 млн грн. Плануємо, що це буде більше 20 відомчих квартир для медиків. Лікарів необхідно залучати, запрошувати в місто, щоб рівень медичного обслуговування був на високому рівні”, – розповів міський голова.

ТРАНСПОРТ

Далі Андрій Райкович зупинився на планах розбудови транспортної інфраструктури міста.

“Всі розуміють, що для того, щоб якісно працював транспорт у місті, потрібно вирішити цілий ряд питань”, – зазначив він.

Серед планів на 2017 рік у цьому напрямку Райкович виділив реконструкцію арки по вул. Єльворті. У наступному році міська влада розпочне виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію проїжджої частини вул. Ельворті, вул. Миколи Левитського між вул. Київська та Братиславська.

Також у 2017 році міська влада приступить до капітального ремонту шляхопроводу через залізницю на пров. Об’їзному.

“Це надважливе питання. Хто там ходив, бачив, що там зруйновані плити, і цей перехід у аварійному стані”, – розповів очільник міста.

За словами Райковича, у 2017 році у Кропивницькому продовжиться оновлення парку електротранспорту. Зокрема, місто закупить ще 2 нові тролейбуси на умовах співфінансування з державного бюджету, а також розпочнеться робота щодо придбання тролейбусів з автономних ходом для транспортного забезпечення віддалених мікрорайонів міста. Проект придбання електробусів планують впровадити із залученням коштів інвесторів.

Також у наступному році у місті планують впровадити систему єдиного електронного квитка для проїзду в громадському  транспорті. На переконання міського голови, в умовах, коли пільговий проїзд державний бюджет переклав на місцеві, потрібно розробити систему використання коштів, контроль за ними.

ЖКГ

“Як я наголошував, особливу увагу ми приділили проблемам ЖКГ міста, так як вони актуальні, вони хвилюють людей. Люди судять про ефективність використання муніципального бюджету міською владою кріз призму доріг по яким вони їздять, відремонтованих дахів, температури у помешканнях”, – наголосив Райкович.

Саме тому, за словами очільника міста, для вирішення проблем ЖКГ у 2017 році передбачили 200 млн грн убюджеті. У цьому році планується будівництво водогону від ОКВП «Дніпро-Кіровоград до селища Нового; реконструкція магістральних теплових мереж по вул. Гагаріна і від ТЕЦ до  вул. Київської; будівництво зовнішнього водопроводу по вул. Івана Богуна і на вул. Зеленогірській; будівництво каналізаційних мереж по вулицях Лесі Українки, Дарвіна, Степняка-Кравчинського; реконструкція проїжджої частини між вулицями Київською та Братиславською.

За словами Андрія Райковича, це лише стратегічні об’єкти, які заплановано на наступний рік. Весь той пласт поточних ремонтних робіт, які мають бути виконані у місті, закладено в галузевих програмах міської ради.

Зазначимо, що депутати міськради на останньому сесійному засіданні слідом за “Програмою розвитку дорожнього господарства”, не підтримали і проект рішення “Про затвердження Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки” запропонований управлінням ЖКГ. Але на думку Андрія Райковича, нічого страшного у цьому немає, адже бюджет на 2017 рік вже ухвалений. А галузеві програми будуть допрацовані, збалансовані між округами депутатів і ухвалені у січні 2017 року.

DSC_0333

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ

У сфері соціального захисту населення Андрій Райкович відзначив надзвичайно позитивні результати роботи у 2016 році.

“Наше місто по організації роботи по соціальному захисту населення, а особливо учасників АТО, займає лідируючі позиції в державі”, – наголосив очільник міста.

Райкович зазначив, що на 2017 рік заплановано 25 млн грн на соціальний захист, що на 25 % більше, ніж у 2016 році. З них 10 млн грн піде на потреби постраждалим учасникам АТО та сім’ям загиблих.

МЕДИЦИНА

“Через те, що є проблеми у Міністерстві охорони здоров’я, ми не маємо поки що єдиної рекомендованої моделі розвитку медицини. Ми не можемо витрачати кошти без проектів, без відповідної підготовки”, – зазначив міский голова, говорячи про галуз медицини.

Серед запланованих заходів на наступний рік Райкович виділив головні об’єкти:

  • виготовлення ПКД на теплосанацію дитячої міської поліклініки №1 по вул. Шевченка, 36;
  • капітальний ремонт 1-го поверху дитячого інфекційного відділення №1 ЦМЛ;
  • відкриття перинатального центру ІІ рівня;
  • відкриття відділень гострої судинної патології (інсультний центр) в ЛШМД та гемодіалізу в лікарні Святої Анни.
  • придбання рентгенологічного обладнання і 2 автомобілів швидкої медичної допомоги.

ОСВІТА

На переконання міського голови, 2016 рік у Кропивницькому можна назвати освітянським.

“Ми дуже багато зробили і не порушимо своєї традиції і в наступному році. Нас хвилює якість навчання у місті. В обласному центрі повинно бути більше переможців олімпіад, більше медалістів, більше можливостей в школах, щоб здобувати якісну освіту”, – наголосив Андрій Райкович.

Саме тому, за словами очільника міста, на придбання та ремонт шкільних меблів, оснащення всіх загальноосвітніх навчальних закладів сучасними навчально-комп’ютерними комплексами та підключення їх до мережі інтернет на 2017 рфк передбачено майже 30 млн. грн. Крім того, планується будівництво котельні по вул. Комарова, 54, для   теплопостачанням будівель: ЗОШ № 17; ДНЗ № 65; ДНЗ № 22; ДНЗ № 48. Це буде модернізоване в плані теплопостачання містечко. Також готується проектно-кошторисна документація на теплосанацію ДНЗ №23 та ЗОШ №31 і капітальний ремонт ЗОШ №18 та реставрацію будівлі ЗОШ № 3.

Андрій Райкович також наголосив, що наступного року у Кропивницькому буде відремонтовано не менше 7 шкільних спортзалів.

Міський голова розповів, що не залишиться без уваги і культурна та спортивна галузь міста.

“Я сподіваюсь на здоровий глузд, на продуктивну роботу виконавчих органів і депутатського корпусу. Я вірю в наші сили. Якщо у нашій роботі домінуватиме прагматизм, а не популізм, ми зможемо ефективно господарювати і виконати бажання та виправдати довіру людей, які нас обрали”, – наголосив Андрій Райкович на завершення своєї зустрічі.

DSC_0341

DSC_0354

DSC_0365

DSC_0367

Поширити:

Залишити коментар:

коментар