У Кропивницькому востаннє в 2016 році “позасідали” депутати облради

Сьогодні, 23 грудня, у Кропивницькому відбулось останнє у 2016 році засідання обласної ради.

Як і завжди, о 10 годині, у сесійній залі обласної ради зібрались депутати з усіх районів Кіровоградщини. Сьогоднішнє засідання було надзвичайно важливим, адже на ньому мали прийняти кошторис нашої області на наступний рік.

Порядок денний пленарного засідання восьмої сесії облради сьомого скликання складався з 25 питань, і депутати їх розглянули за 2,5 години роботи. Така злагодженість різко дисонує із роботою міськради Кропивницького, депутати якої, щоб закрити сесію, засідають декілька разів по 8-9 годин.

Перед початком засідання під будівлею облради зібрався мітинг мешканців Олександрії. Містяни виступали проти об’єднання Олександрії з 44 селами, як це передбачено за Перспективним планом об’єднання територіальних громад області.

15659027_1201810523227928_1271192314_o

Мітинг, як виявилося, був організований, як підтримка до депзапиту депутата облради і заступниці міського голови Олександрії Людмили Давиденко. Вона пропонувала внести зміни до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області у пункті, який стосується Олександрійської громади. Її запит колеги не підтримали.

Перспективний план об’єднання Олександрії з 44 селами залишили без змін

DSC_0919

Також депутати обласної ради погодили рішення “Про продовження терміну перебування на посаді генерального директора ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Романа Ілика, яке на минулому засіданні чомусь не знайшло підтримки.

Депутати облради з другої спроби продовжили перебування на посаді директора ОКВП “Дніпро-Кіровоград”

Після нетривалих обговорень депутати затвердили бюджет області на 2017 рік, який становитиме 4 млрд 573 млн 690,7 тис. грн.

Обласна рада прийняла бюджет Кіровоградщини на 2017 рік

Також обранці громад погодили клопотання Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування бурого вугілля Миронівського родовища Костянтинівського вуглерозрізу і ліквідували Шостаківську загальноосвітню спеціальну школу-інтернат І-ІІ ступенів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар