Обласна станція переливання крові у Кропивницькому відремонтована на 90%

Станція переливання крові, яка тривалий час потребувала ремонту, нарешті його дочекалась. Наразі виконано 90% від запланованих робіт. Ремонтники виконають свій план до кінця року, але це ще не фінал.

Спочатку на реконструкцію станції виділили з державного бюджету майже 7,5 мільйонів гривень:

“Із початку 2016 року цей об’єкт планувався фінансуватись з «Фонду державного розвитку». Виділено 7,5 млн грн і за ці кошти ми планували зробити низку енергоефективних заходів. Нещодавно були внесені зміни до постанови Кабінету міністрів і ще виділили 8 млн грн”, – інформує начальник управління капітального будівництво облдержадміністрації Сергій Проненко.

DSC_0357

Новий ремонт дозволяє заощаджувати уже сьогодні

Незважаючи на ремонт, станція продовжувала працювати:

«Станція ні на 1 день не припиняла своєї роботи. Плануємо до нового року завершити чистову обробку в операційній залі на 3 поверсі, оскільки вона найбільше потребувала ремонту, і заносити вже сюди обладнання. На сьогоднішній день замінено 100% вікон, на 100% утеплено перекриття. Це буде сучасна будівля за всіма вимогами Міністерства охорони здоров’я України», – каже головний інженер проектів ТОВ «Кіровоградський будівельний альянс» Євгеній Томашенко.

DSC_0349

Євгеній Томашенко також зазначив, що їм ОДА ставила завдання обладнати приміщення станції енергоефективними системами. І запевнив, що  мету досягнуто. Уже зараз, за рахунок результатів роботи, станція заощаджує на оплаті тарифів за тепло.

З’явилися незаплановані витрати

Начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергій Проненко запевнив, що всі заплановані роботи до кінця поточного року будуть виконані і коштів на це вистачить. Однак, об’єкт однозначно продовжать ремонтувати у наступному році, тому що необхідно додатково близько 6 млн грн. Проте сума може коригуватися у зв’язку зі зростанням мінімальної зарплати.

Сергій Проненко також уточнив, що в процесі роботи з’являються додаткові витрати, які неможливо було передбачити на стадії планування:

«Будівля була збудована у 1947 році. Наприклад, коли ми відкривали перегородки, знаходили навіть стіни з очерету. Тому, сума необхідних коштів може бути збільшена».

DSC_0350 DSC_0353 DSC_0355 DSC_0358 DSC_0363 DSC_0371 DSC_0374

Поширити:

Залишити коментар:

коментар